Her finder du de flotteste tapeter med naturlige motiver

pp15

Et tapet er den mest omkostningseffektive måde at opgradere et rum på. Lidt papir, tapetlim, lidt knofedt, et par timers arbejde og wupti, så har du et helt nyt rum. Den samme effekt kan du også få med maling. Men et tapet giver dig langt flere muligheder. Og at tapetsere et rum kan faktisk være billigere end at male det.

Der findes flotte tapeter i alle prisklasser. Selv et billigt tapet kan være smuk og give dit rum et æstetisk løft.

Tapeter har eksisteret i mange århundreder. I Kina er det årtusinder.

Verdens første tapet blev født i Kina

I Kina, hvor papiret er blevet opfundet, brugte man papir til meget mere end bøger og breve. Kineserne lavede lamper, vinduer og vægge, og naturligvis også tapeter. Kineserne lavede også parasol, og endda paraplyer af papir. Kineserne var simpelthen verdensmestre i fremstilling af papir.

Det papir, som var kendt i Europa, var meget anderledes. Det kom fra det antikke Ægypten og var udbankede stængler fra en siv-plante med navn papyrus. Det var ganske holdbart og velegnet til at skrive på. Men det kunne absolut ikke hamle op med kinesernes papir, når det kom til alsidig anvendelse og robusthed.

Kineserne lavede de billige tapeter af papir. Rige folk have tapeter af silke.

Tapeter kom over silkevejen

Efter Marco Polo, i det 13. århundrede, havde etableret silkevejen som handelsrute mellem Europa og Kina, nåede tapeter også til Europa. Der fortrængte de langsomt de traditionelle europæiske vægbehæng, gobeliner. Tapeter var simpelthen mere moderne end de tunge og også ofte ildelugtende og mølædte gobeliner. De var også meget tyndere og lettere og kunne limes direkte på væggen.

I Renæssancen og frem til Baroktiden brugte man ikke helvægs tapeter. De rige havde, som i Kina, tapeter af silke eller brokade. De blev limet på væggen i indrammede baner. Det fremhævede de dyre kunstværker endnu mere end en helvægs beklædning ville have gjort. Først fra slutningen af det 18. århundrede blev de forholdsvis billige papirtapeter hvermandseje.

En moderne mangfoldighed af tapeter

I dag er det kun fantasien der sætter grænser for tapeters udseende. Moderne tapeter findes i alle mulige materialer. Du kan endda få tapeter som er med til at holde huset varmt. Kig på nicetapet.dk for at skabe dig et indtryk af moderne tapeters enorme mangfoldighed. Du kan endda designe dine egne flotte tapeter og få dem fremstillet, til få penge.

tapet

Et sted hvor tapeter er særligt populære, er børneværelset. Børn elsker billeder og stærke budskaber. Det behøver ikke nødvendigvis være tegneseriefigurer, der pynter børnenes værelser. Det kunne fx også være naturmotiver. Hvad dit barn ser på hver dag har sikkert en stor indflydelse.

Naturmotiver som tapeter i børneværelset vil hjælpe barnet med at udvikle kærlighed og respekt for naturen.

Oplad elbilen med et tapet?

Rent teknisk set, kan vi allerede fremstille solpaneler, som er så tynde som et tapet. De er også lige så fleksible. Så det er ikke helt ud i hampen, når nogen drømmer om at kunne trække strøm til elbilen fra væggen. Faktisk arbejdes der allerede på et ”spray-on solpanel”.

Men uanset hvor strømmen kommer fra, når du vil oplade din elbil, så har du brug for en lader til elbilen. Der kommer stadig flere, overalt i byen og på tank- og vejstationer. Men det er smart at have sin egen elbil lader. Så er du helt uafhængig og kan være sikker på, at bilen er fuldt opladet, når du kører på arbejde om morgen.

Når de næste og anden næste generationer solpaneler er kommet på markedet, så kan det sagtens blive til virkelighed, at laderen til din elbil får strøm fra væggen. Ikke fra en stikkontakt i væggen som nu, men fra selve væggen. Spøjst, ikke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *