Tag på jagt og nyd naturen!

pp15

Naturen er skøn, og der findes mange måder at nyde den på. En dejlig måde at opleve naturen på, kan være ved at tage på jagt. Her får man en masse gode timer med ro og mag i skønne naturomgivelser langt fra hverdagens stress og jag. Det er en god måde at komme væk fra skærmen, som fylder meget i danskernes hverdag, og man kan koble fra for alle hverdagens mange overvejelser og problemer og blot finde fred og ro i sig selv. Her får du en guide til at komme godt i gang med at gå på jagt.

Lovgivningen og regler

Før du begiver dig på jagt i naturen, bør du selvfølgelig være bekendt med de regler og love, der gælder for jagt i det fri. Som jager bør du både være bekendt med den generelle lovgivning om jagt, våbenlovgivningen samt regler og love om natur og skovområder. Der er altså en del områder, som du bør have kendskab til. Ved at tage et jagttegn får du indblik i de mange områder, hvor du som jager er berørt af lovgivning. Jagttegnet giver dig ligeledes tilladelse til at bære og bruge et våben, så du overholder våbenlovgivningen. Skal du i gang med at dyrke jagt som hobby, bør du derfor starte med at tage dig et jagttegn.

naturen

Få styr på udstyret

Med et erhvervet jagttegn, er du klar til at få indkøbt det nødvendige udstyr. Der er meget forskelligt udstyr inden for jagt, men noget af det mest essentielle for en jager, er selvfølgelig et våben. Til jagt kan man både anvende en riffel eller et luftgevær. Der er fordele og ulemper ved begge typer af våben, men især luftgevær er populære til jagt af mindre dyr. Type af luftgevær og haglstørrelse har alt sammen relevans i forhold til, hvad du vil jage efter, og du kan finde ud af meget mere om de mange muligheder inden for luftgevær her.

Når der er styr på våbnet, bør man også anskaffe sig et rensesæt med det nødvendige grej til at holde ens våben rent og funktionelt. Dette sæt bør både indeholde børster til rengøring, olie til smørelse og rustbeskyttelse til metallet. Så er du sikret, at dit våben forbliver brugbart og pænt.

Af andet udstyr til jagt bør man anskaffe sig noget godt jagttøj, der sikrer bevægelsesfrihed, men som samtidig beskytter mod vind og vejr og holder en varm hele jagten igennem. Udover tøj, skal man have sikkerhedsudstyr, hvis man tager på fælles jagt. Sikkerhedsudstyret omfatter rødt sikkerhedsbånd eller en rød kasket. Du bør ligeledes bære sikkerhedsbriller og høreværn for at beskytte dine øjne og ører på jagten.

Der findes ligeledes en lang række udstyr, som kan være super praktisk at have med på jagten, men med det ovenstående på plads, er du klar til at starte op som jager.

Godt selskab er en vinder!

En sikker vinder at have med på din næste jagt er godt selskab! Allier dig med en nær kammerat, og hold hinanden med selskab i skønne omgivelser. I får nogle dejlige, rolige timer i skøn natur, og i får mulighed for at dele mange skønne minder, oplevelser og opture!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *