Shelter i Danmark

pp15

Måske er pengene små denne sommer, eller måske er lysten til at komme ud i naturen bare størst. Uanset hvad dit grundlag er for at vælge at tage en overnatning ude i det fri, så er der rig mulighed for det. Har du aldrig sovet i shelter, eller har du barndomsminder fra din tid som spejder, så vil en aften omkring bålpladsen helt sikkert være noget for selv den mest uerfarne. Der er rig mulighed for at sove i shelters i Danmark.

Hvordan bygger man et shelter?

Er du vild med at overnatte i shelters, så kan du pryde din grund med et. Et shelter i baghaven er den perfekte løsning til dig, der elsker at sove ude og ofte. Særligt børnefamilier kan få stor glæde ud af shelteret. Ligeledes er det et perfekt samlepunkt for familiens teenager og vennerne dertil. Det at bygge et shelter er et projekt, der kan klares på et par dage. Det ville være ideelt at gøre til et weekendprojekt. Det kræver selvfølgelig et par hænder, der er lidt til den handy side. Dog kan du finde mange meget specifikke guides at bygge ud fra, hvis du ikke er den store gør-det-selv-bygger. Du kan vælge at købe shelteret i et samlet sæt. Her får du alle de ting, du skal bruge uanset, om du ønsker træ, der er skåret til eller selv vil have råderummet over dette.

ud-i-naturen

Skal man booke sig ind på shelterpladser

Det kan være en god idé at se nærmere på bookinger, når det kommer til shelterpladser. Særligt i sommerhalvåret er det hyppigt besøgt. På denne måde undgår du, at din planlagte tur ikke kan blive til noget, da en anden måtte være hurtigere fremme. Du kan danne dig et godt overblik hos udinaturen. Udinaturen har et interaktivt Danmarkskort, hvor du kan søge ud fra, hvad du ønsker. Du kan klikke dig ind på det skovområde, du har lyst til at besøge og se hvilke faciliteter, der befinder sig lige netop der. Det kan være alt fra toiletfaciliteter, vand, og om kæledyr må medbringes. Planlægger du en tur for hele familien, har du også mulighed for at danne dig et overblik over nærtliggende seværdigheder, så I kan opleve de omkringliggende omgivelser.

 

Gode tips til overnatning i shelter

Hvis du endnu ikke har introduceret dine børn til friluftslivet, kan en overnatning i shelter være det helt perfekte sted at starte. Måske har du heller ikke selv prøvet det før. Der er ingen grund til at være bange, for der er rig mulighed for at forberede sig hjemmefra. Man kan på mange måder sammenligne et shelter med et meget primitivt lille hus. Shelters kan holde tørt, og gør det muligt at sove i al slags vejr. Alt efter vejret skal udstyret tilpasses. Har du valgt overnatningen i de varme sommermåneder, kan en foldemadras og dyner sagtens gå an, hvis I ikke ligger inde med soveposer og den slags. For det meste er det helt gratis at benytte sig af shelters i Danmark, så undersøg gerne på forhånd, om der forventes en betaling for brugen.

naturen

De 5 bedste tips til den første overnatning i shelter:

 

  • Vil du være sikker på, at shelteret er ledig, så vælg et, der kan bookes på forhånd.
  • Gør det nemt og vælg et shelter med toiletfaciliteter.
  • Prøv det af uden for højsæson. Mange shelterpladser har flere shelters og derved også flere overnattende.
  • Husk de vigtigste førstehjælpsremedier, og glem ikke det, der kan hjælpe mod myggestik og insektbid.
  • Husk at have masser af vand med. Og tjek gerne op på, om der er drikkevand i nærheden af shelteret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *