3 gode råd til gode og sunde oplevelser i naturen

pp15

Naturen er omkring os, hvis du bor i en større by skal du måske lidt længere, men natur er en vigtig del af livet. Naturens ro, frihed og skønhed giver energi og mulighed for at slappe af i eget eller andres selskab. Den danske natur er en gave som du kan benytte dig af. En gåtur i skoven kan sætte tankerne i gang og sætte tingene i perspektiv. Naturen kan sætte rammerne for mange gode oplevelser. Det er sundt at komme ud i den friske luft og det skaber en øget velvære.

Lav mad i naturen

En god måde at bruge naturen på er ved at have en dejlig dag efterfuldt af skøn mad tilberedt i naturen. Mange steder er der opsat borde, bænke, bålsteder eller grill. Her kan i nemt tilberede sæsonens råvarer til et skønt måltid under åben himmel. I kan finde mange ingredienser til maden rundt om i den danske natur. Krydderurter til at krydre maden med, svampe eller andre grøntsager. Det kan forvandle måltidet eller jeres picnic til et sandt festmåltid. Naturen er en resurse du ikke må tage for givet. Den sætter rammerne for samvær som ikke er muligt hjemme. I huset følger mange distraktioner som ikke er i naturen. Her kan du og din familie rigtigt nyde tiden og madlavningen sammen.

råvarer

Brug naturens rolige omgivelser som terapi

Du kan også nyde nature alene og få en helt anden oplevelse. I naturen er der ro til egne tanker, refleksioner og indre stilhed. Du kan meditere eller dyrke yoga i naturens rolige omgivelser og opnå større velvære og indre ro. Sæt dig på en sten og nyd en god udsigt. Tag yogamåtten med ud og brug naturens energi. Yoga er sundt for både krop og sind, men i naturens rammer intensiveres yogaens resultater. Du vil opleve at tid bugt i naturen kan være en form for terapi. Du kan finde indre ro eller sætter tankerne fri.

yoga i det fri

Overnat i et shelter i skoven

Ønsker du den ultimative oplevelse i naturen skal du overnatte i den Det behøver ikke være så primitivt som du måske tænker. Overalt i den danske natur er der opsat shelters som du gratis kan benytte. Du behøver ikke have telt eller sove under åben himmel, hvis du vil overnatte i naturen. Du kan tage på en billig weekendtur i naturlige omgivelser. Disse shelters giver dig læ for regnen, hyggelig stemning og tag over hovedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *