Slap af i naturen efter en hård dag på arbejde eller i skole

pp15

Du kender det garanteret. Du har haft en lang og hård dag. Enten på arbejdet eller i skolen. Når du kommer hjem, vil du bare gerne slappe af. Er vejret til det, kan du sætte dig ud i haven. Eller måske gå en tur. For det er en fantastisk måde at afkoble på. Når du befinder dig udenfor, er det nemmere at slippe alle de negative tanker. Går du i gymnasiet, kan du sikkert relatere til følelsen af stress. Det er der hvert fald mange, der kan.

natur

Mange gymnasieelever føler sig stresset

Blandt de tusinde af gymnasieelever vi har i Danmark, oplever en del af dem stress. Lidt stress er jo ikke jordens ungergang. Men er det noget, du ofte oplever, er det usundt. I sidste ende kan det have en stor effekt på din dagligdag. Mindre koncentration og søvn, du bliver mindre social og andre kedelige ting. Derfor er det da med at tage imod den hjælp, du kan få. Kan du relatere til dette, kan du i første omgang tale om det. Enten med familien, venner eller en studievejleder. Du kan også prøve at lette byrden lidt, ved blandt andet at få hjælp til opgaver og lignende. Find mere info på denne side. Der er aldrig noget galt i at tage imod lidt hjælp. Hvad end det er fra klassekammerater, forældre eller på internettet. Det vigtigste er naturligvis bare, at du forstår opgaven.

Hvordan undgår man stress? Det er et spørgsmål, mange stiller. Føler du dig stresset, er det som sagt godt at være udenfor. Glem alt om opgaver og mødetider, og bare nyd naturen. Er dette ikke dig, kan du jo prøve sport. Løb, fodbold, svømning eller badminton eksempelvis. Det er altid godt at røre sig. Lige meget om man så er stresset eller ej. Sund kost hjælper også en del.

For mange mennesker forurener stadig naturen

Befinder du dig udendørs en del? Så er du sikkert stødt på skrald rundt omkring. Det er desværre en tendens, mange mennesker stadig har. Det er ikke just opmundrende, går man en tur, bare for at gå forbi plastikposer, dåser og cigaretskodder. For de er alle sammen med til at skade naturen. Lær mere her. Går du en tur for at afkoble, kan du jo samle lidt skrald på vejen. Så får du både motion og luft, samtidig med at du gør en god gerning.

frustreret

De fleste går forbi skraldet, når de støder på det. Og det er sådanset også ganske forståeligt. For det er sjældent særlig lækkert at røre ved. Er du bare ude for at nyde den friske luft, behøver du da heller ikke at samle noget op. Så længe du ikke selv smider noget. For så bidrager du da i det mindste ikke til problemet. Er du næsten hjemme, så overvej dog, om du kan tage lidt med hjem, skulle du støde på noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *