Hvem og hvad laver naturstyrelsen

pp15

Hvem er naturstyrelsen og hvad laver de? Det kan du finde svar på her. Naturstyrelsen er en styrelse i vores miljø og fødevareministerie. De har til job at passe de opgaver der er  i forbindelse med naturområder i Danmark. Styrelsen er forvalter for godt og ved 200.000 hektar af skove og naturområder. De forsøger at få mest mulig ud af den natur vi har omkring os. Dette er for at danne rammer om blandt andet friluftsliv og for at beskytte naturen. Du kan benytte dig af Naturstyrelsen hvis du gerne vil have naturguides til forskellige områder i Danmark. Naturstyrelsen har lavet et super godt kort, hvor du kan klikke dig ind på de område hvor du gerne vil se hvad naturoplevelser du kan komme ud og opleve.

Tiltag fra Naturstyrelsen som du kan benytte dig af

Mange der er bosatte i storbyerne søger ud til naturen når muligheden byder sig. Derfor ses det ofte at parkerne i midtbyerne bugner af glade mennesker når solen den er fremme. Ønsker man at oplever naturen på en anden måde, enten i form af en overnatning i det fri eller at opleve nye områder du slet ikke vidste fandtes, så er Naturstyrelsen super gode til at vejlede i hvad der er i de forskellige områder, på deres hjemme side. Ud over dette har Skov og naturstyrelsen opsat shelters som alle har mulighed for at benytte sig af. Har du lyst til at bruge naturstyrelsens shelter kan du finde flere informationer på www naturstyrelsen dk. Skov- og naturstyrelsen har en også en oversigt over de mange andre muligheder for aktiviteter i det fri på deres hjemmeside.

På jagt med Naturstyrelsen

Vil du med på naturstyrelsen på jagt? Det er der rig mulighed for. Naturstyrelsen fercalitere dagjagter. Du kan komme med på dagjagter med Naturstyrelsen Nordsjælland, Blåvandshuk, Vestjylland, Midtjylland, Vadehavet, Sønderjylland og Thy. Ønsker du at deltage i dagjagter kræver naturstyrelsen jagttegn samt en bestået obligatorisk riffelprøve. Du har mulighed for at leje jagtarealer, få rådgivning hos en vildt konsulent og mulighed for at søge tilskud i forbindelse med jagt.

Hvor flytter naturstyrelsen hen

I 2015 blev det besluttet at naturstyrelsen skal flytte som et led i planen om udflytning af de statslige arbejdspladser. Det vil sige at ca. 100 medarbejdere flytter deres arbejdsplads fra Hovedstaden til henholdsvis Lemvig, Randbøl Hede, og Augustenborg. Det vil fungere således at naturstyrelsen opdeles i to sektioner. Den ene vil forsætte med navnet Naturstyrelsen. Her vil man varetage driften af Miljø- og Fødevareministeriets naturområder og skove. Disse bestående af 200.000 hektar. Naturstyrelsen vil blive placeret i Randbøl der ligger tæt ved Vejle. Dertil flyttes der 67 medarbejdere. Der bliver oprettet en ny styrelse for Vand-og Naturforvaltning. Denne vil blive i København med 300 tilhørende medarbejdere. I Vand-og Naturforvaltning vil man tage sig af ministerbetjening, overvågning af myndighedsopgaver samt den politiskeudvikling på området.

Naturstyrelsen har i samme omfang valgt at afgive strand-og klitsager samt ansvaret for oversvømmelsedirektivet til kystdirektoratet som holder til i Lemvig. Naturstyrelsen overflytter derfor 15 medarbejdere til kystdirektoratet i Lemvig. I Augustenborg vil man kunne finde Personale Administrationen for Miljøministeriet. Denne kommer til at høre under Styrelsen for Vand-og Naturforvaltningen.

 

Hvornår flytter naturstyrelsen?

Naturstyrelsen er allerede flyttet. De sidste medarbejdere blev forflyttet i februar 2017.

Beslutningen om at flytte arbejdspladser ud af København er blevet truffet med en bedre helehed som grundlag. Med dette menes der, at yderområderne i Danmark i mange år har lidt under en tilbagegang. Det har derved været et ønske rent politisk at forsøge at stoppe denne tilbagegang.
Attraktive arbejdspladser kan giver meget glæder i de mindre byer og på den måde vedligeholde både indbyggertallet, samt hjælper i forhold til arbejdsløshed. Ikke alle har valgt at flytte med. Dette betyder også, at der er stillinger der er blevet besat fra nærområderne, hvilket forhåbentligt kan gøre implementeringen for de forflyttede medarbejdere lettere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *