Lad drivhuset blive dit refugium

pp15

Hvis du er så heldig at have et drivhus af en vis størrelse, og du måske endda har fået installeret varme i det, så kan du med ret få midler forvandle det til et skønt refugium. I dette refugium kan du trække dig tilbage fra et travlt liv til ro, hvile og skønhed.

Ud over de naturlige indslag som blomster og andet grønt, så kan du tilføje det ekstra rum i haven præcis, hvad du har lyst til for at højne den unikke stemning.

Fuld skrue på det feminine

Tænker du, at dit drivhus nærmest skal fungere som et sted, som du kan trække dig tilbage i og nyde fred, ro og en overflod af smukke og velduftende blomster, urter og grøntsager, så kan du indrette det i din egen stil, hvor du giver naturen rigeligt med plads.

naturen

Skal det fungere som en slags kombination af et orangeri og en woman cave, så kan du give den fuld skrue med det feminine. Det kan du gøre i form af en god sofa eller lænestol, hvori der ligger farvekoordinerede puder og tæpper. Her kan du sidde og læse, tegne, strikke eller bare slappe af og nyde omgivelserne.

Der kan også blive plads til et plantebord, hvor du har dine små haveredskaber, potter, frø og så videre. Levende lys, et fuglebur, yndlingsnips og hvad du ellers synes, øger hyggen. Hvis du på denne måde indretter dit drivhus som et orangeri, så har du skabt et skønt refugium, som du nok kommer til at sætte stor pris på.

Hvilken slags drivhus kan bruges?

Du kan i princippet bruge en hvilken som helst form for drivhus til dette herlige projekt. Skal det være et rum, som du og planterne skal kunne bruge året rundt, så skal du have en form for opvarmning i det. Er det fint, at det primært kan bruges i de lunere perioder, så er det ikke nødvendigt med opvarmning.

I forhold til drivhusets størrelse, så er der naturligvis bedst plads i et større end i et mindre. Men også et lille drivhus kan indrettes virkelig hyggeligt. Om drivhuset skal være støbt eller ikke, så er det støbte naturligvis mest stabilt, og det er bedre sikret imod indtrængende smådyr.

natur

Et fabrikslavet drivhus er ikke nødvendigvis et bedre orangeri/refugium end et, som du selv har bygget op. Der kan i hvert fald sagtens være mere sjæl i den sidstnævnte slags.

Fritstående eller tilbygget?

Nogle drivhuse står frit i haven, og andre har forbindelse med selve huset. Det kan være som en vinterhave eller en udestue. Sådan en tilbygning kan sagtens være helt ideel til din woman cave. Der er i det hele taget ikke mange faste regler for, hvordan sådan en hule kan være, og hvordan den kan være bygget op.

Det vigtigste er, at det er velegnet til både at indeholde masser af planter og så lidt ekstra hyggeskabende interiør. Skab det i din egen stil, og håb på, at du kan få lov til at have det i fred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *