Kom ud i naturen

pp15

Vi lever i en tid, hvor digitaliseringen er blevet er must. Det er ikke uden konsekvenser. Mange børn og teenagere har en iPad og det er næsten som om, at de ser hele deres verden igennem den. Det gør for mange det, at man ofte er inde døre. Frisk luft kan efterhånden kategoriseres som værende en mangelvarer for mange. Føler du, at det hele er lidt for afhængigt af maskiner og alt for lidt mennesker? Så benyt chancen for at lægge de elektroniske apparater på hylden er dag eller to. Spring ud i naturen, få den frisk luft tanket op. Det er en oplagt mulighed for, at få snakket sammen ved et bålsted med fuldt fokus og på samme tid opleve hvor skøn natur vi har i Danmark.

Hvorfor skal børn ud i naturen

Svaret vil for mange være; ”Hvorfor ikke?”. Der er ingen der tager skade af, at komme i naturen, overnatning er ikke et must, men det kan give en følelse af, at kunne få pause fra hverdagens pres og de forventninger vi går med, til os selv. Hvis man lærer sine børn om naturen og alle de fantastiske egenskaber den har, vil lysten til at lære mere formenligt blomstre. Naturen er spændende, smuk og sund at være i.

Hvorfor er det godt at overnatte i et shelter?

En overnatning i et shelter giver mange gode muligheder. En af disse er, at man kan nyde en hel dag hvor man kommer ud i naturen overnatning bliver meget lettere at overskue. Du kan hos naturstyrelsen og på deres hjemmeside finde informationer om hvor de forskellige shelters i Danmark befinder sig, samt booking informationer. Du kan derfor nemt komme ud i naturen, overnatning behøver ikke være ensbetydende med at skulle sove under åbenhimmel uden overdække. Eller at ære nødsaget til at bære et telt rundt på en eventuel vandretur.

På flere shelterpladser i Danmark, er der adgang til både vand, toilet samt bålplads og handlemuligheder i nærheden. Dette er en god idé at undersøge før man vælger, at pakke tasken og tage de gode gå sko på.

 

Hvordan laver man en shelter?

I og med, skov og naturstyrelsen har opstillet utallige shelters i den danske natur, vil det give god mening, at opleve en overnatning i en af dem, før du gør dig tanker om, at bygge din helt egen shelter. Det kan lade sig gøre, men muligheden for at oplever forskellige områder i Danmarks natur, bliver måske i samme omfang nedprioriteret. Hvad end du ønsker en længere vandretur med overnatninger i shelters undervejs eller blot en enkelt overnatning efter en dag i den friske luft, er det alt sammen muligt. Det gode ved at overnatte i en shelter er, at man kan gøre det i alt slags vejr. Mange benytter sig af muligheden hele året rundt. Da mange af shelterpladserne har en bålplads, vil det være oplagt at planlægge noget spændende og lækker mad, der kan laves over bålet.

 

Naturområder i Danmark alle bør besøge

På trods af at Danmark er et lille land, har vi meget skøn natur, at byde på. Her finder du en oversigt med nogle af de skønne naturoplevelser du ikke må snyde dig selv for.

 

Hammershus slot på Bornholm

Hammershus rummer mange historiske aspekter, alt sammen i naturskønne omgivelser. Der er rig mulighed for, at bruge en hel dag på og ved slottet.

 

Møns Klint

Ønsker i at se et af Danmarks smukkeste og vildeste naturoplevelser så er Møns Klint uundgåelig. I samme omgang kan man tage flere kulturelle oplevelser med sig, når man befinder sig på øen.

 

Dyrehaverne både i København og Aarhus

Uanset hvilken af disse to du vælger at besøge, så er det fælles for dem begge, at du formenligt vil støde på nogle vilde hjorte. Vil du ud på en god gåtur og komme lidt tættere på hjortene, så er det bestemt et besøg værd.

 

Romsø er ideel for dig der vil vandre

Øen er ubeboet af mennesker. Dog kan du opleve endnu en skøn dyrehave, samt et smukt fyrtårn, jagthytter og søer med mere. Det der gør øen endnu mere særlig er, at der ikke er nogle biler at finde på øen. Så du vil befærde dig på gåben når du besøger denne skønne lille perle.

 

De fynske alper

Svanninge Bakker på Fyn er som at komme til et andet land. Det unikke landskab er fantastiske både i solopgang og solnedgang. Pak en skovturskurv med lækkerier og nyd omgivelserne på en lækker sommerdag.

 

Råbjerg Mile

Fuldstændig betagende omgivelser der minder om de sandområder man ser i fantastiske naturprogram noget længere syd på end Danmark. Råbjerg Mile er en vandreklit uden tilplantning. Du får naturen præcis som den er.

 

Øen Fur og dens bakkelandskab

Øen er som Ying og Yang. På den ene side af øen finder du bakker og klitter og på den anden side er der fladt og fyldt med frugtbar jord. På Fur finder du også det kendte moler. Derfor er der mange grave hvor man har udvundet moleret.

 

Grenen i Skagen

Hvis ikke du allerede har oplevet de to have mødes på spidsen af Jylland, er det bestemt noget du skal tilføje på din bucketlist. Det er en helt unik oplevelse af se Kattegat mødes med Skagerrak. Skagen er en fantastiske ferieby og der er rig mulighed for at få mange forskellige oplevelser på en tur hertil.

 

Troldeskoven i Tisvilde

Er du vild med eventyrlige opgivelser vil du med sikkerhed elske et besøg i Trollehaven. Her vil du kunne se træer der snor sig som man aldrig havde troet det var muligt. De snor sig da vinden og sandede jord har påvirket deres struktur meget.  Området har tidligere været plaget af sandflugt, dette medførte at det var noget nær umuligt for naturen at gro der.

 

Himmelbjerget

Vil du nyde en af de smukkeste udsigter der er i Danmark? I så fald er turen op på toppen af Himmelbjerget det hele værd. I princippet er der slet ikke tale om et ægte bjerg. Grunden til bakken er opstået er at den befinder sig på et moræneplateau omringet af dybe dale.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *