To ting i livet, der sagtens kan gøres mere naturligt

pp15

At leve et naturligt liv behøver ikke at være så svært. Der er rigtig mange forskellige områder, du kan skrue på, og nogle gange kan du faktisk finde de mest naturlige løsning i ting, du slet ikke tænkte over. Det behøver nemlig ikke kun være bæredygtige madvarer og naturligt fremstillet tøj, du omgiver dig med. Her er to hverdagsting, som sagtens kan gøres på naturlig vis.

Når du renoverer huset

Når du renoverer hus, er der utroligt mange forskellige tiltag, som kan gøre processen mere naturlig. Du kan for eksempel begynde at tænke over, hvilke materialer du bruger. Der findes rigtig meget godt, men der er stor forskel på, hvordan de forskellige typer påvirker miljøet og naturen, så gør dit forarbejde og vælg det helt rette.

Selvfølgelig vil der altid være nogle forhold, der skal ordnes på en bestemt måde. Men ofte findes der faktisk bæredygtige alternativer, for eksempel kan du få en stor del maling, som er langt mere bæredygtigt end almindeligt maling. Sådan noget som gulvafslibning kan også sagtens gøres på naturlig vis, især hvis du vælger at lakere med lak, der ikke indeholder så mange skadelige stoffer. Her finder du en guide til guide til gulvafslibning. Tit er der mange rigtig gode løsninger, som både varetager naturens og dine behov, hvis bare du lige bruger lidt ekstra tid på at kigge dig om.

Når du går på jagt

Jagt er faktisk ikke en aktivitet, der belaster naturen særligt meget. Men derfor kan du alligevel sagtens gøre det bedre! For eksempel kan du transportere dig hen til skoven på en mere miljøvenlig måde. Der er ikke noget galt for at tage cyklen, så længe du lige har en cykeltrailer bag på, som dit udstyr og dit bytte kan ligge i.

Så er der heller ingen grund til at skyde flere dyr, end du har mulighed for at bruge. Mange jægere oplever nok det der med at have lidt for meget med hjem, og så ender det med, at noget af kødet ligger i fryseren, hvilket til sidst fører til, at det bliver smidt ud, fordi det bliver for gammelt. Prøv at integrere tanken om bæredygtighed i jagten, så forbruget ikke går over gevind. Det er en fed fornemmelse at bevæge sig lydløst rundt med sit gevær, men det er ingen grund til at bruge ressourcer, som ikke er nødvendige. Det er altid værd at huske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *