Vær aktiv med din hund

pp15

En hund kan være en fantastisk undskyldning for at komme ud og være aktiv. Mange nye hundeejere opdager faktisk, at deres hunds energi smitter af på dem, og at de helt naturligt kommer mere udenfor, går længere ture og generelt bare får rørt sig mere.

Det er faktisk rigtig godt for begge parter. For dig som hundeejer betyder det, at du får rørt dig i en stadig mere stillesiddende verden, og for hunden betyder det, at den får lov til at komme ud at løbe og lege, hvilket er enhver hunds yndlingsaktivitet.

Aktivitetsniveauet mellem hunde kan dog også variere en hel del. Små hunde kan helt naturligt ikke gå lige så lange ture som en stor labrador, og en gammel hund har bare ikke lige så meget energi som en lille hvalp.

Når du står på internatet og skal købe hund, er dens aktivitetsniveau altså også noget, som du bliver nødt til at have med i dine overvejelser. Hvis du for eksempel ved, at du kommer til at have travlt og derfor ikke har tid til at gå længere ture eller lege med hunden hver eneste dag, så kan det godt være, at du bør købe en mindre eller ældre hund.

hund

Husk motionen

Hvis du køber en hund til blandt andet at være din træningsmakker grundet dens høje aktivitetsniveau, er det dog vigtigt at du opretholder dette. Enhver hund bliver frustreret, hvis ikke den får lov til at bevæge sig. Det gælder i særdeleshed de større hunde med højt aktivitetsniveau og hvalpe, som er ved at finde ud af omverdenen og deres egne kræfter.

De meget aktive hunde er det i særlig grad vigtigt at opretholde en høj grad af motion med. For dem er motion nemlig en afgørende del af både deres selvforståelse og deres forhold til dig som deres ejer. Ofte vil disse også være jagthunde, hvis forbindelse til deres ulveforfædre stadig er tæt og som derfor har et helt instinktivt ønske om at holde sig i god form og være klar til jagt.

naturhund

Alternativer til gåturen

Hvis du er blevet træt af at holde din hund aktiv kan det være, fordi du har glemt alternativerne til den traditionelle gåtur. Det er selvfølgelig oplagt at løbetræne med sin hund, men derudover er der også mange gode lege, som kan give både dig og hunden noget godt. Du kan finde udstyr til lege og meget andet på https://canem.dk.

Hvis du endnu ikke har prøvet, kan det for eksempel være en god idé at lære din hund at apportere, da det både er god mental og fysisk træning. Der er rigtig mange måder at være aktiv med din hund på, som kan gavne både dig og hunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *