Træning i tørvejr: Løbebåndet rykker træningen fra kulden og ind i varmen

pp15

En god løbetur ude i naturen kan virke opkvikkende, men når man har fået snøret løbeskoene og træder ud ad hoveddøren, så virker vejret ikke altid tillokkende. Når det regner og temperaturen føles som minusgrader, så er det fristende at gå indenfor igen og stille løbeskoene tilbage på hylden. Men brugen af et løbebånd er en måde hvorpå, man kan nyde en løbetur, uden at skulle bekymre sig om kolde fødder.

Læs mere herunder og opdag fordelene ved at have et løbebånd derhjemme.

Løbetræning i stuen

Et løbebånd er ikke blot et redskab, som der hører hjemme i et fitnesscenter, men det er også en træningsmaskine, som er praktisk at have derhjemme. Maskinen eliminerer nemlig vejrets indflydelse, hvilket tillader en regelmæssig og ubesværet træning. Den hyppige træning giver hurtigere resultater end en træningsplan, som der konstant bliver udskudt på grund af regnvejr, og man oplever dermed hurtigere fordelene ved træningen.

Det er dog ikke kun regnen og kulden, som løbebåndet gør overflødigt; når temperaturerne om sommeren bliver for høje, til at det er behageligt at løbe i, så har man muligheden for at trække indenfor i et køligere klima.

Foretrækker man underholdning – eller distraheringer – under træningen, så har man langt flere muligheder, når man rykker løbeturen indenfor; Man kan se det nyeste afsnit af ynglings-serien, snakke med familien eller høre musik på fuld udblæsning uden at være bekymret for trafik.

Skift terræn fra det ene øjeblik til det andet

Løbebåndet giver også den fordel, at den tillader løberen at udfordre sig selv på måder, som det udendørs terræn ikke umiddelbart kan. Går træningen for nemt, så har man nemlig muligheden for at tilføje en stigning til ruten med det samme, så intensiteten af træningen bliver øget efter løberens ønske.

Derudover styrer man også selv både tempo og muligheden for interval på maskinen. Så om det skal være en længere jogge-tur eller et interval med fuld fart på, så indstiller man det bare på løbebåndet. Man har altså muligheden for at eksperimentere løs med sin træning, så løbeturen indenfor aldrig bliver ensformig og kedelig.

Den rette for dig

Der findes et stort antal forskellige modeller af løbebånd på markedet, så det kan synes uoverskueligt at finde frem til lige netop den model, som er den helt rigtige. Men her er tre hurtige råd, som man bør overveje, imens man søger efter den rette model:

  1. Vægt er godt! Et for let løbebånd kan skabe en følelse af ustabilitet, når man løber på det, hvilket kan føles ubehageligt. Vær derfor ikke bange for at kigge på de tungere modeller.
  2. Læs om de forskellige slags funktioner der findes. Derefter bør man overveje, hvilke funktioner man godt kunne tænke sig, at maskinen skal have. På denne måde bliver det klart, hvad det er, man søger efter.
  3. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, så prisen for et løbebånd af god kvalitet kan hurtigt løbe op. Det er derfor en god ide at overveje hvilken kvalitet, man ønsker, at maskinen skal have. Men er man ikke villig til at ofre kvaliteten for en billigere pris, så kan man læse mere her om mulighederne.

Vil du vide mere om de forskellige fordele ved et løbebånd, så kan du læse mere her: https://loebebaandsguiden.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *