Så let kan du holde din have sund og smuk

pp15

Det kan være både stressende og demotiverende at se ud på en have, der har fået lov at forfalde. Mosset har overtaget græsplænen, ukrudtet er brudt gennem fliserne. Men det er heldigvis ikke så svært at holde haven både sund og smuk hele året igennem.

smuk-natur

Nedenfor, har vi samlet lidt gode tips til, hvordan du holder haven sund og smuk. Og vi starter med græsplænen.

Få en sund og smuk græsplæne

En græsplæne skal plejes, men hvis den skal holdes både sund og smuk, kræver det, at du er opmærksom på et par ting. For eksempel, så bør du først slå den efter vinteren, når jorden er omkring 5 grader varm – der må helst ikke være frost i vejret.

Sørg for at klippe græsplænen ned til omtrent 5 centimeter, bliver den kortere end det, giver du plads til at mosset kan gro. Samtidig, har en 5 centimeter høj græsplæne også bedre chancer for at overleve under en tørke.

Hvis du sørger for at jorden har en pH-værdi på 7, samt ovennævnte 5 centimeters højde, får du også den dybgrønne farve, som en sund græsplæne har. De færreste ved, hvilken pH-værdi deres græsplæne har, men som hovedregel, kan du godt give din græsplæne et strøg kalk, hvis du ikke har givet den noget i et par år.

Læg små bede med træflis

For nemt at holde en sund og smuk have, kan det være en fordel at lægge flere små bedre, frem for få store bede. På den måde, kan det være en anelse nemmere at gå i gang med havearbejdet, da du kan tage et bed ad gangen.

sommerfugle

Hvis du planter flere af de samme planter i hvert bed, bliver det nemmere at holde det. Dermed, vokser planterne omtrent med samme hastighed, og samtidig, ser bedet ikke så rodet ud.

Lægger du træflis i bunden af dine bed, kan du nemt begrænse ukrudtets invadering af dit bed, og dermed også begrænse det nødvendige havearbejde for at holde din have sund og smuk.

Udstyr og flere tips til din have

Ovenstående er blot enkelte idéer til, hvordan du kan gøre din have nemmere at holde, samtidig med at den er smuk og sund. Men for at holde gang i din have, kræver det noget haveudstyr. Heldigvis er der mulighed for sammenligning af alt via internettet.

Derudover, kan du her få mange flere tips til en smuk have, så du kan komme i gang med din egen have allerede i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *