Sådan skaber du et miljøvenligt hjem

pp15

I takt med at klimakrisen vokser sig større og større, så bliver stadigt flere mennesker mere miljøbevidste. Mange forsøger at skåne naturen, og dette kan bl.a. gøres ved at leve et mere miljørigtigt liv.

Her får du et par tips til, hvordan du gør din hverdag mere miljørigtig.

Reducer dit forbrug; bag selv dit brød

I grove træk kan man sige et miljøet er truet pga. den massive CO2 udledning vi som mennesker dagligt udsætter planeten for. Ganske enkelt kan vi reducere denne udledning ved at producere mindre.

I den sammenhæng kan du som privatperson bidrage til den grønne omstilling ved f.eks. selv at stå for din madlavning. Undgår du køb af færdigretter eller lignende, så undgår du også engangsemballage, som tager tid og ressourcer at producere.

Udstyr i stedet dit køkken med de nødvendige værktøjer.  Den suverænt bedste røremaskine i test kan måske hjælpe dig i gang med selv at bage dit brød, hvilket er et stort skridt i den rigtige retning.

Vælg en bæredygtig bolig

Mange ældre boliger har eksempelvis en dårlig isolering eller en uhensigtsmæssig varmekalde, hvilket kan have en stor betydning for det samlede aftryk boligen sætter på naturen.

Står du og skal flytte, så kan det være en god idé at kigge efter bæredygtige hjem, hvor alle miljøkravene overholdes.

Find din egen bolig indenfor visse miljøvenlige kriterier, på den måde kan du sikre dig at du som beboer ikke producerer uhensigtsmæssigt meget CO2.

I dag findes der mange hjem, hvor der både er brugt bæredygtige materialer til at bygge selve hjemmet, men også hvor den grønne omstilling er indtænkt i varmekilderne.

Er udvalget ikke stort, og er du nødsaget til at vælge et hjem, hvor varmen nemt slipper ud eller hvor du skal varme hjemmet op på el, så overvej i stedet at foretage visse tiltag, der kan være med til at reducere hjemmets negative indvirkning på omgivelserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *