Tag ud i naturen denne sommer

pp15

Man behøver ikke at tage langt væk for at få rigtig gode oplevelser. Mange steder i Danmark finder du skøn natur, og den er simpelthen lige til at springe ud i. Så pak dit vandregrej og svin et telt på ryggen – eller måske kan du endda sove i det fri med luft til oven, hvis du er den modige type. Her får du forslag til, hvordan du griber sommerens naturoplevelser an.

Find det rette sted

Som sagt byder Danmark på utroligt mange smukke steder. Du behøver derfor ikke rejse over landets grænser for at få storslåede naturoplevelser. Hvis du er villig til at køre lidt, er der dog et par ting, du kan spørge dig selv om.

telt-musik

Først og fremmest: hvad vil du gerne se? Hvis du er interesseret i dyreliv, så er der masser af bud på områder, hvor man forsøger at holde det naturlige dyreliv i gang. Du kan for eksempel se masser af spændende fugle rundt omkring. Det kan være, du gerne vil fiske, eller i hvert fald drømmer om at spejle dig i en søs blanke vand. Mange steder er store, flotte søer, som du frit kan vandre rundt om. Du kan også være til tæt skov og uberørt natur. Sådan nogle steder finder du ligeledes flere steder i landet, så egentlig handler det meget om at opsøge den natur, du gerne vil se.

Når du ved, hvad du går efter, kan du hurtigt finde informationer om de forskellige naturområder i Danmark på internettet. Her kan du se, om du må slå telt op, og om du må tænde bål. Reglerne kan variere meget, og derfor er det fornuftigt at være godt forberedt på, hvad du kaster dig ud i. Det er jo ikke specielt sjov, hvis du endelig får tændt bålet, og skovfogeden så kommer og beder dig om at slukke det.

Hav styr på udstyret

Du må ikke gå ned på udstyr! Når du skal ud i naturen, handler det ikke om at se godt ud, men om at have noget rigtig godt tilbehør. Skal du ud og gå langt, skal du have fat i nogle vandresko, som holder dine fødder tørre og gør, at de ikke kommer til at gøre mere ondt end højest nødvendigt.

fugl

Så skal du også have styr på et liggeunderlag af høj kvalitet, hvis du vil overnatte udendørs. Soveposen er selvfølgelig uundværlig, selv om sommeren, så det er ligeledes godt at gøre forarbejdet her. Hertil kommer en solid drikkedunk og udstyr til at tænde op med, hvis det er planen. Du skal jo trods alt have noget at spise.

Det kan selvfølgelig godt blive dyrt, når der er så meget, du skal have styr på. Du kan starte med at lede efter brugt udstyr, for det er noget, mange sælger videre. Tit har folk gode intentioner om at komme ud i naturen, men i praksis bliver det lidt anderledes, end de havde tænkt. Mangler du lige et par ekstra ting, kan du altid tage et lille lån. Så længe du har råd til at betale det tilbage, er det ikke noget problem. For det er som sagt vigtigt, at du ikke pludselig står og mangler et eller andet i vildmarken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *