Dyrk dig selv i naturlivet med yoga

pp15

Efterhånden har mange fået øjnene op for den indiske tradition – yoga. Denne dyrkelse af sindet og kroppen, har fået mange til at vride sig mentalt og fysisk. Det er efterhånden også blevet populært at udøve yoga med dyr, som Katt3. Dyrkelsen af yoga kræver ro og fred, yoga tights og tålmodighed. 

Den indiske yogas historie 

I tusind år har inderne dyrket yoga, med det formål at skabe harmoni mellem sindet og kroppen. Efterhånden som verden bliver mindre, og mere globaliseret, er der flere som begynder at interessere sig for denne dyrkelse af kroppen og sindet. Formålet med at udøve yoga, er at opnå den buddhistiske/hinduistiske tilstand, Samadhi. Samadhi er den tilstand en yogi, (yoga-udøver) kan opnå, hvori der opleves en sammensmeltning, mellem subjektet selv og det oplevende objekt. 

Udendørs yoga

Dyreskikkelser i yogastillinger 

Når sveden springer og hopper, og anstrengelserne er størst, bliver der måske råbt “Ørne stilling!”, eller lignende. Mange yogastillinger er opkaldt efter dyr, dette kan måske, i begyndelsen, være årsag til undren, men når navngivningen gives til eftertanke, giver det god mening. Dyrkelsen af dyreskikkelser i yogaen, kan være et ønske om at ære et bestemt dyr. Vrides kroppen i en “Abe positur”, æres abens smidighed, og den ånd hyldes gennem den kropslige anstrengelse. 

Yogaens forskellige grene

Der findes forskellige interesser i yogaen, hertil findes forskellige grene, eller typer af yoga. Hatha yoga, Karma yoga og Bhakti yoga er alle yoga der nedstammer fra den samme indiske tradition, dog med forskellig fokus. Karma yoga, fokusere f.eks. på at skabe en fremtid, der ideelt set, vil være uden negativitet og egoisme. Sammen med de forskellige grene, er der en forskellig chakra til hver kropsdel. Chakra er centrerede steder, på kroppen, rettet mod energi, tanker og følelser. Hver chakra høre til en bestemt kropsdel og har forskellige farver.

Yoga kat

Den moderne yoga

Yogaen har eksisteret i tusindvis af år, og har, med sin lange levetid, udviklet sig i takt med dens udbredelse. Traditionelt set, har yogaen haft fokus på en mental og indre sundhed. Dette perspektiv har dog ændret sig gennem årene. I dag dyrker mange yoga, for det ydre udseendes skyld. I den vestlige kultur, har former for yoga spiret, hvor kalorietabellen matcher en tur i fitness, eller andet sport. Interessen for yoga, og det ønskede udbytte, har altså bevæget sig væk fra det mentale, indre fokus, og kan nu fokusere mere på det fysiske udbytte. 

Kom i gang med yoga i dag

Yoga er en rar måde at presse sig selv mentalt og fysisk på – især hvis du finder det rette yogaudstyr som yoga tights. Det kan dog være svært at overskue alle stillinger på egen hånd, og endnu sværere at udføre dem rigtigt. Der findes mange muligheder for at dyrke yoga sikkert og sjovt. Du kan f.eks. melde dig til de lokale yogahold, og begynde din indre rejse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *