Brug naturen som terapi

pp15

Flere og flere tager afsted på forskellige retreats for at slappe af. De har måske haft for meget at se til en periode og ønsker at slappe af i naturen. Det kan de heldigvis gøre meget nemt ved blot at tage afsted og nyde naturen. Faktisk kan man bruge naturen som terapi, hvis man ønsker det. Det er især relevant for mennesker, der bor i byerne, hvor der stort set ingen natur er. Er man glad for at bevæge kroppen, er det oplagt, at man tager et sted hen for at dyrke yoga. Til dette skal du blot bruge en yogamåtte og din krop. Du vil straks føle en ro, idet du begynder at strække din krop ud på den helt rigtige måde.

afslapning

Yoga kræver øvelse og tålmodighed

Nogle har en lidt forkert opfattelse af, hvad det vil sige at være på et retreat og slappe af for at dyrke yoga. Nogle tror, at det blot handler om lidt udstrækninger hver dag. Mange bliver overraskede over hvor hårdt det faktisk kan være at stå tidligt op hver dag for at dyrke yoga. Det er dog noget, som man bør tvinge sig selv til. For efterfølgende vil man altid blive rigtig glad for det. 

Det kræver udholdenhed at blive god til yoga. Man skal derfor ikke tro, at man tager afsted på et yogaretreat og bliver mester yogi efter et par dage. Hver dag skal man dyrke yoga i lang tid for at få noget ud af det. Efter nogle gange vil man mærke en klar forbedring. Det er en meget dejlig ting da det er med til at gøre, at man kan få det bedre med sig selv og sin krop. 

Faktisk fungerer naturen som en slags terapi for de fleste. Så ønsker du at lære at dyrke yoga, er det en ide, at du gør det et sted, hvor der er meget natur. Det bedste er hvis der er et udendørsområde, hvor man kan ligge på yogamåtter og have det dejligt, mens man strækker kroppen og lytter til naturens lyde rundt omkring en. 

horisonten

Meditation og yoga hænger meget sammen

Der er dem, der ser yoga som en slags sport, hvor man skal have pulsen op og forstærket musklerne. Det er dog en skam, da det slet ikke er sådan, at man skal opleve yoga. I langt højere grad er yoga en måde, hvorpå kroppen slapper af. Det er en måde, hvorpå man kan lytte til kroppen og mærke den. 

Der er noget terapeutisk ved at være i kroppen i stedet for at være i hovedet. De fleste af os er konstant i hovedet, og det er med til at gøre, at man ikke mærker efter i kroppen. Man skal dog se ens krop som et tempel, som man skal respektere. Man skal passe godt på sin krop på alle tidspunkter. Det gør man især ved at dyrke en form for bevægelse – for eksempel yoga. Der findes rigtig mange udstrækningsøvelser, som man også kan lave, når man kommer hjem fra sit retreat og fortsætter træningen på stuegulvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *