Træt af den dyre varmeregning? Så skån miljøet og udnyt den varme, der allerede er i luften

pp15

Nogle varmekilder koster mange penge. Dette gælder særligt oliefyr og fastbrændselsfyr, hvilket heller ikke er ret godt for miljøet. Et pillefyr er en smule billigere, men der udskilles stadig en hel del røg op gennem skorstenen. Hvis du gerne vil have et mere grønt alternativ, så kan du overveje en varmepumpe. Her udnyttes den naturlige varme, der er i luften til at generere varme i dit hjem. Der er altså tale om en noget mere grøn løsning end mange andre alternative varmekilder.

Pas på kloden med miljørigtige løsninger

En dyrere installation giver billigere drift

Der findes mange forskellige bud på gode varmepumper, og det er derfor svært at sige, hvilken varmepumpe der er bedst for netop dig. Dette afhænger både af, hvor meget der skal opvarmes i dit hjem, hvilken kvalitet du søger, samt hvor meget du kan klare selv af installationen. Som udgangspunkt bør du kontakte minimum to installatører af varmepumper og få et tilbud fra hver. På denne måde er du garanteret at have to forskellige priser at arbejde videre med.

Der findes mange gode hjemmesider til at indhente gratis tilbud på installation af sådanne projekter, og det kan klart anbefales at gøre brug af dem. Typisk skal du dog forvente omkring 15.000 kroner inklusiv installation, hvis du vil have en varmepumpe, der bare lidt kvalitetssikret. Dette lyder måske af meget, men allerede indenfor nogle år, begynder varmepumpen at tjene sig selv hjem igen i form af den noget billigere varme, du nu har adgang til.

Spar penge på grønne løsninger

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Ud over de ting, der allerede er blevet belyst, så er der flere grunde til at vælge en varmepumpe. Den vigtigste årsag til at vælge en varmepumpe er selvfølgelig, at du sparer penge. Du kan spare mellem 6.000 og 12.000 kroner om året blot på varmeregningen. Det betyder, at du ret hurtigt begynder at tjene pengene hjem på sådan en. Hertil kommer selvfølgelig, at der er tale om en meget miljøvenlig opvarmning, da der udnyttes en energi, der allerede findes i luften.

Du bør dog overveje at informere din nabo, inden du får installeret en varmepumpe. Nogle af disse har nemlig tendens til at støje en del, hvilket kan lede til nabostridigheder på grund af støj. Du kan selvfølgelig også bare vælge en meget støjsvag model, men dette vil muligvis afspejle sig i prisen, der så er væsentligt dyrere. Har du råd til denne lidt dyrere investering, vil du formentlig blive mere tilfreds med en støjsvag model, men det tager så længere tid, før din nye varmepumpe begynder at tjene sig selv hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *