3 måder at dyrke motion i det fri

pp15

Træning og motion er blevet utroligt moderne det seneste årti. Hvordan vi bevæger vores krop, hvor længe og hvor ofte er dog blevet diskuteret i langt over et århundrede. Men nutidens kropsidealer kræver endnu mere træning og muskelopbygning end nogensinde. 

De fleste træner jævnligt i deres lokale fitnesscenter, på diverse hold eller hjemme på stuegulvet for at få det maksimale ud af deres træning. 

Men ville det ikke være dejligt, hvis nogle af de aktiviteter kunne rykkes udenfor? Så bliver træningen endnu bedre for krop, sind og sjæl, når det gøres sammen med naturen. Og så er det gratis. 

cykling

Løb eller gå en tur

Først og fremmest kan man løbe eller gå en dejlig tur i det fri i stedet for inde i fitnesscenteret. Når man flytter løbeturen udenfor og bevæger sig i det fri, bliver kroppen ekstra udfordret med forskelligt terræn, trapper og bakker, som styrker udholdenheden. 

Der er frisk luft i lungerne, og hvis man har adgang til vild natur eller bare en park i byen, er det endnu mere forfriskende. Naturen heler og opmuntre, så humøret holder sig højt hele turen igennem og længe efter. 

Cykel fra A til B

Det er såre simpelt at indføre mere motion i det fri ved blot at cykle frem og tilbage til det ene og andet i stedet for at tage bilen eller offentlig transport. Desuden er det bedre for miljøet og kroppen at trampe lidt i pedalerne hver dag. 

Ofte er det tendensen til at svede under turen, som gør det mindre tiltrækkende. En lang cykeltur til arbejde vil helt sikkert give sved på panden, men det kan løses ved at tage en ekstra bluse og deodorant med i tasken. Du kan tage det helt store cykelgear på, så turen er endnu mere behagelig.

gymnastik

Udendørs styrketræning

Hvis der er større interesse for muskelopbygning end cardio motion, kan man lave flere ting i det fri. Der findes udendørs træningscentre eller legepladser, hvor man i stedet for at bruge maskiner kan lave diverse discipliner indenfor redskabsgymnastik

Det er seriøs styrketræning og kan gøres ved hjælp af få redskaber udenfor, såsom en fritstående bænk eller barre, som findes på de fleste legepladser. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *