Tænk på naturen i hverdagen

pp15

Naturen, kloden og klimaet er noget, der fylder rigtig meget i vores alles liv. Derfor bør du tænke over dette i din hver dag. Men hvor giver det egentligt mening at sætte ind som privatperson? Nogle er vildt gode til at sortere skraldet og tage cyklen, mens andre mener, at dette er fuldstændig ligegyldigt. Så hvad er sandheden? 

Sporvogn

Transportsektoren er et vigtigt område

Et sted, hvor du kan sætte ind som privatperson, er på transportområdet. Transportsektoren er et af de områder, hvor der bliver udledt mest CO2 til atmosfæren, og det er derved en stor grund til, at temperaturen på kloden stiger. 

Hvis du ikke mener, at du kan gøre mere på dette område, kan du tage fat i dine forbrugsvaner. For eksempel er tøjproduktion også en kæmpe synder, hvad angår klimaet. Derfor kan du score nogle klimapoint, hvis du begynder at købe tøj, der er fremstillet CO2 neutralt eller ved at købe mere genbrug. 

Vælg bussen og toget fremfor benzinbilen

Tilbage til transportområdet – for hvad kan du gøre helt specifikt? 

Det første, som de fleste kan implementere, er at køre mindre. Derved kan du anvende alternativer til bilen som cyklen, bussen eller toget. 

Benzinbiler udleder meget CO2, og når der findes hundredetusinde biler på vejen hver dag i Danmark, bliver der udledt rigtig meget CO2. 

Men hvis vi hver især kører bare en smule mindre, kan vi faktisk gøre en rigtig stor forskel.

Fly_i_himlen

Giver det mening at investere i en el bil?

Apropos kørsel og klimaet – bør du så investere i en el bil? Det vil uden tvivl være en god ting for klimaet, og det kan være, at det også vil være godt for din pengepung? El biler, hybridbiler og plug-in hybridbiler har lavere afgifter og langt billigere ”brændstof”. 

De fleste, som ikke er sikre på, om en el bil er noget for dem, er bekymret for strøm til el biler. For hvor let er det egentligt at skaffe?

Strøm til el biler kan både findes rundt omkring i landet og i byerne, men du kan også få en lader derhjemme.

Det handler mest om, at du bør være forudseende og planlægge dine optankninger. Hvis du sørger for at gøre dette, vil det ikke være et problem at have en el bil, da de fleste el biler kan køre flere hundrede kilometer på en optankning. 

Hvis du stadig ikke er vild med ideen, kan du altid anskaffe dig en hybridbil. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *