Jagt ligger i vores natur

pp15

Der er dyr, der har en medfødt jagtinstinkt og dyr, der ikke har. Vi mennesker hører til de førstnævnte. Der findes en nem test for at afgøre det. Tril en bold foran et dyr og se på reaktionen. Følgende vil ske: 

Et 100% planteædende dyr, som fx et får eller en ko, vil enten føle sig skræmt eller reagere slet ikke. Et 100% rovdyr, som en kat eller hund, vil straks sætte efter bolden og ”nedlægge” den. Et opportunistisk dyr, som en fx en gris vil reagere uforudsigeligt og mere eller mindre individuelt. 

Hvis grisen er legesyg, vil den jagte bolden. Er den sulten, vil den prøve om den kan spises. Men det er usandsynligt at den slet ikke ville reagere eller spæne af sted i panik. Nysgerrigheden vil være større end usikkerheden. 

afrikanske bøfler

Den opportunistiske jager

Vi mennesker er også opportunister. Men vi har også en udpræget jagtinstinkt, og kan på den måde bedst sammenlignes med bjørne. Hvis lejligheden byder sig, vil vi ikke tøve med at jagte. Hvis det er for besværligt, kan vi bare spise noget andet. Sådan har vi overlevet i flere millioner år, og avanceret fra byttedyr til toppen af fødekæden. 

Det har aldrig været vores fysiske styrke der har gjort os til gode jagere, men vores intellekt og samarbejdsevner. Og sådan er det stadig. 

Drømmer du om en jagtoplevelse i særklassen?

I dag behøver vi ikke længere jage for at overleve. Men mange af os kan godt lide det alligevel. Det er et urinstinkt, og den er så stærk som den altid har været. 

Hvis du leder efter jagtrejse i Sydafrika, så er Sydafrika et godt bud. Der kan du være sikker på at al jagt foregår under sikre og ordnede forhold. Arrangøren sørger for de nødvendige licenser, indkvartering og våbenleje. Jagten foregår i udvalgte områder som en del af vildbestandens regulering, og med professionelle jagtguides. 

Du får med garanti en fantastisk oplevelse. Du kan vælge mellem flere jagtområder og en række byttedyr, inklusive ”de store 5”. Det er op til dig om du vil have en basal indkvartering, eksklusiv luksus eller en ægte bush oplevelse. Du kan bo i 5 stjernede luksuriøse jagthytter med AC og alle civilisationens faciliteter. Eller du kan vælge en prisbevidst indkvartering til små penge og uden dikkedarer. 

Du kan også få den rå, ufiltrerede oplevelse med overnatning i telt, i bushen eller på savannen. 

traditionel afrikansk bushmand

Du kan også skyde med kamera

Hvis du foretrækker naturoplevelser uden blod, så kan du stadig dyrke dit jagtinstinkt.  Så vælger du bare et kamera i stedet for en jagtbøsse. Oplevelsen bliver lige så autentisk, og med de samme valgmuligheder du har med en jagtrejse. Vil du sælge billederne bagefter kan du sikkert finde et seo firma i Haslev som kan hjælpe dig godt på vej.

Du får en velorganiseret tur med professionelle guides, som vil sikre dig en uforglemmelig oplevelse. En jagt- eller fotosafari tur i Sydafrika er så tæt på menneskehedens vugge som du overhovedet kan komme. 

Uanset hvilken option du vælger, så får du en helt unik oplevelse i særklasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *