Få naturen ind i din hverdag

pp15

Måske bor du midt inde i en storby. Eller på en villavej i en forstad til en større by. Så kan det være svært at få naturen så meget ind i din hverdag, som du måske ønsker. Her kommer der 3 gode råd til at opleve naturen trods begrænsede muligheder.

Kvinde i park

1.Fodr fugle og oplev et naturen på tæt hold

Hvis du gerne vil tættere på naturen, eller have naturen ind i din have kan det virkelig anbefales at investere i et flot foderbræt til fugle. Der er ikke noget hyggeligere end fuglekvidder i haven. Du vil ret hurtigt opleve et rigt fugleliv, og ønsker du de skal blive i haven, kan du også sætte et fuglehus op. Så kan de både spise og bo i din have. Dog skal du holde øje med skadedyr, da disse ofte kommer efter fuglefodret. Skadedyrsbekæmpelse Viborg kan effektivt hjælpe dig af med problemet. Men oftest kan man roligt fodre fugle i haven. Det er skønt med liv i haven, samtidig med at man oplever naturen på nært hold.

2.Gå en tur i parken

Mange større byer har ofte mere end én park. Parker er et skønt afbræk fra storbyens larm. Her kan man ofte høre fuglekvidder og slappe af på en bænk eller et tæppe på græsset. Tag kaffen med og nyd den i den grønne oase. Her vil det også være muligt at gå eller løbe en tur, så man får den anbefalede motion. Parker kan bruges på mange måder, og du vil opleve fornyet energi efter en tur i parken. Om sommeren kan man slappe af og solbade på græsset, og om vinteren kan man lave sneboldkamp på græsplænen. Parker er det oplagte sted at slappe af og få frisk luft, hvis du for eksempel bor i lejlighed eller byhus. 

Insekthotel

3. Lav et insekthotel

Insekthoteller er blevet yderst populære det sidste stykke tid. Det er en genial måde at opleve de små krible krable dyr på. Har du børn, er sådan et insekthotel næsten et must. Du kan lave det af gamle brædder, pinde og kviste, samt hø eller halm. Måske noget gammelt sammenkrøllet avispapir vil gøre sig godt som hjem for biller og larver. Kun fantasien sætter grænser. Når først hotellet er lavet, skal man have tålmodighed. De fleste insekter flytter ind om efteråret, når det bliver koldt og fugtigt udenfor. Nyd at byde naturen ind i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *