Gør din have mere børnevenlig!

pp15

En af de mange store fordele ved at have en have, når man har børn er, at børnene kan krudtes af i haven. Adskillige undersøgelser viser, at det er sundt for børn såvel som voksne at komme udenfor i hverdagen. Med nutidens mange teknologier inden for gaming devices og andre teknologier som IPads oplever flere forældre, at det er sværere at få deres børn til at bruge tid udenfor. En måde, du kan motivere dine børn til mere leg udendørs, kan være ved at gøre din have mere børnevenlig!

 Spas med sprinkler i haven

Start allerede tidligt med at lokke børnene udendørs!

En af de bedste måder at opfostre et barn, der nyder naturen og udendørslivet på, er ved allerede tidligt i barndommen at introducere dine børn til de mange glæder under åben himmel. Lad være med at vente på, at dine børn er blevet demotiverede for leg udendørs. Kom dem i stedet i forkøbet ved for eksempel at sikre, at dine børn har adgang til et udendørs legested. Bor du i hus, er det oplagt at gøre din have mere sjov og børnevenlig. 

En sjov have giver mere at lave!

Jo sjovere haven er, desto mere får dine børn lyst til at lege i den. Der findes mange måder, hvorpå man kan gøre sin have sjovere at lege i, og det er forskelligt, hvad hvert barn finder sjovt udendørs. Desuden ændrer børnenes lege sig også med alderen. Til de små børn kan det i højere grad være nødvendigt at stille ting til rådighed, som der må leges med. Dette kan for eksempel være en sandkasse eller et legehus. En sandkasse er et sjovt sted for børnene at udfolde sig kreativt, men kan også være et større projekt, fordi det kræver en mindre opgravning af haven. Man kan også investere i et plastik legehus, som er let og hurtigt at sætte op, men som kan give masser sjov og timevis af leg. 

Med større børn kan mere simple og generelle haveting gøre det. For eksempel nyder mange børn at klatre i træer, og man kan derfor med fordel plante et træ eller to i haven, eller, hvis man allerede har træer i haven, gøre dem mere tilgængelige for leg! Har man større træer, kan man også med fordel hænge en gynge op, som kan frembringe grin og gode stunder. 

Børn leger med sand

Gør din have mere sikker!

En anden måde at gøre din have mere børnevenlig på, er ved at sikre, at din have er sikker at lege i. Det skaber både ro for bekymrede forældre, men giver også børnene mere frie tøjler. Et hegn omkring haven kan være en god idé, hvis man bor tæt på trafik, ligesom det kan være en god idé med et blødere underlag under for eksempel klatretræet. Ved at sikre, at sikkerheden er i top i din have, kan både du og børnene nyde mange gode timer under den åbne himmel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *