Gode retter til sammenskudsgildet i naturen

pp15

Det er simpelthen så hyggeligt at holde sammenskudsgilde udendørs, og det er dejligt nemt for værterne, at de ikke skal stå med alt arbejdet og hele udgiften. Når der holdes sammenskudsgilde, er der en masse spændende inspiration fra de retter, som tages med. Der er altid en salat eller en opskrift på kage, man lige skal have med hjem. 

Det kan dog være en smule udfordrende lige at finde ud af, hvad man selv have med. Hvad kan nemt transporteres i bil, på cykel eller i offentlig transport? Læs med nedenunder og få et par gode ideer til forskellige begivenheder. 

Man kan først og fremmest bestille en måltidskasse og derigennem få inspiration. Tag et kig på udvalget af måltidskasser her.

figensalat

Julefrokosten

Julefrokosten er ofte en kombination af et koldt bord med enkelte varme retter. Man ved nogenlunde på forhånd, hvad der plejer at være til frokosten, så det er med hurtigt at få meldt sig på det, man ønsker. 

Her er det smart med noget af det nemme at transportere, hvis man er på cykel. Det kan være leverpostej, en pose frikadeller eller sild. Det hele er godt forseglet og nemt at have i tasken. Hvis der er mulighed for bil, kan man påtage en af de større retter.

Nytårsfesten

Nytårsfesten kan sammensættes på mange måder. Ofte er det ikke en stor buffet, men mere enkelte retter, der serveres hver for sig. Her kan man vælge imellem forretter, hovedretter eller dessert. Tit er det værten, som står for hovedretten, da den har flere komponenter og er svær at tranportere.

Som gæst kan man også tilbyde at tage kransekagen med, som er nem at lave og smager fantastisk. Den kan også købes på forhånd, hvis hverdagen er travlt op til nytår med den ene juledag efter den anden. 

citronkage

Familieweekenden i skoven

En familieweekend, eller bare en enkelt dag, hvor alle bedsteforældre, børn og børnebørn samles er noget af det hyggeligste. Når der holdes sammenskudsgilde i skoven, skal der gerne være lidt til enhver smag. Både til gamle, voksne og børn. Hvis det er til det kolde bord er en tunmousse, kogte æg eller lækkert pålæg sagen. Hvis det skal gøres endnu mere velsmagende, kan man tage lidt hjemmesylt med til bordet f.eks. rødløg, rødbeder eller agurk. 

Hos vennerne

Når det er vennerne, der holder sammenskudsgilde, skal der virkelig hygges og gerne med en god flaske vin eller et par øl på bordet. Man kan jo være den, der storfor drikkevarerne og på den måde bidrage til sammenværet. Derudover kan man tage en lækker sprød salat med eller en kage til dessert. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *