Safari i Afrika – en oplevelse for livet

pp15

Hvis du er den eventyrlystne person, så har du sikkert drøm om, at tage til Afrika en dag. Afrika er et fantastisk kontinent, som oser af vild natur, rigt dyreliv og lang historie. 

Her er noget at opleve for de fleste, men det er særligt safariture, som tiltrækker mange turister. Safari kan opleves i mange lande, men det er især oplagt i den sydlige del af kontinentet. Her findes blandt andet flere nationalparker, hvor man kan opleve dyrelivet.

Det vilde dyreliv

Der findes intet som at se dyr, i deres naturlige habitat. At se giraffer og løver i zoologiske haver, er da naturligvis også spændende, men det slår ikke at se dem i levende live. Desuden er deres naturlige omgivelser, som regel også mere frodige og flotte, end diverse betonblokke og græs i Europa. 

safarirejse til Sydafrika vil du kunne opleve de mest populære og største dyr, som for eksempel the Big Five, der består af løven, leoparden, næsehornet, elefanten og bøflen. Kom og se når de vilde dyr jagter hinanden, eller leger på savannen.

Jeep i skov

Anskaf en guide 

Det kan være yderst farligt, at tage ud på den vilde savanne alene. Også selvom man har været i det pågældende land før. 

Udover de vilde dyr, kan der også være krybskytter, og det er derfor ikke altid sikkert, hvilke områder der kan være farlige. Derfor anbefales det at finde en eller flere guider, som kan tage dig med rundt på safari. Udover sikkerheden, så vil du også få muligheden for at høre mere om både dyr og natur. Guiden kender også de lokale forhold og kutymer bedre end dig, og derfor er vedkommende god at have med på turen.

Giraffer i vild natur

Pakkerejser og lodges i det fri 

Du vil i dag kunne finde mange virksomheder, som tilbyder pakkerejser til Afrika, hvor safari er inkluderet. Der kan være mange gode tilbud og muligheder iblandt, som du måske ikke før havde overvejet. 

Det kan for eksempel være muligheden for at overnatte på en eksklusiv lodge langt ude i naturen, helt tæt på det afrikanske dyreliv. Dog med behørig og sikker afstand til de vilde dyr. 

Du kan blandt andet kigge efter overnatning, i nærheden af de store nationale parker, der findes i Afrika. Det giver en mere autentisk følelse af, at man befinder sig i det fri, i harmoni med natur og dyreliv. 

Mand og giraf

Rejsen derned

Det kan være en lang rejse fra Danmark til Afrika, og når man endelig tager den lange rejse, er det også værd at blive lidt ekstra dage. 

En pakkerejse kan godt koste en del tusinde kroner, også selvom det er et godt tilbud. Derfor er det en klar anbefaling at afsætte minimum en uge i Afrika, hvis ikke mere. Der findes meget at se dernede, og det kan tage tid at komme fra sted til sted. 

Omvendt skal du være opmærksom på visum, hvis du planlægger en rejse på mere end tre måneder. Og tre måneder kan man sagtens få til at gå, på et kontinent som Afrika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *