Sådan tager du miljørigtige valg i hverdagen

pp15

Klimakrisen kommer mere og mere på tale. Heldigvis begynder vi mennesker at blive mere bevidste om at tage miljørigtige valg. Som naturmenneske er du nok også en forkæmper for klimaet. Du elsker at være ude i naturen og nyde biodiversiteten, og du vil gerne gøre en indsats for at bevare Danmarks rige natur. Måske lever du allerede dit liv, på en måde, hvor du udleder minimalt CO2. Du tager måske toget på arbejde. Du spiser måske mindre kød. Du køber dit tøj fra bæredygtige butikker. Hvis det er tilfældet, gør du allerede en stor forskel for miljøet.

Små ændringer i dit liv som hjælper miljøet

Nogle gange, er det blot nogle små ændringer som skal til, for at du kan gøre en indsats i klimakrisen. Du kan eksempelvis starte med at spise mindre kød. Kød er en stor CO2 synder, da de mange køer som græsser på Danmarks marker, udleder den klimabelastende metangas. Derfor kan det gøre en stor forskel hvis du skruer lidt ned for dit forbrug af rødt kød. Hvis du ikke kan undvære kødet, er kylling og fisk et godt alternativ, da de ikke udleder lige så meget CO2. En anden vaneændring i dit liv, som kan betale sig i klimaregnskabet, er dine transportvaner. Hvis du kører i en benzindrevet bil på arbejde, er det meget skadeligt for miljøet. Dog er det ikke alle som har mulighed for at tage offentlig transport, især hvis man bor i udkantsdanmark. Det er heller ikke alle, som har råd til at købe en elbil. I det omfang det er muligt for os, er det vigtigt at vi vælger offentlig transport. Hvis du bor tæt på storbyen, bør du overveje om der findes en busrute, eller togrute, som du kan tage på arbejde, inden du køber en bil.

solsikke

Vælg en miljørigtig brændeovn

Brændeovne har de sidste års tid, fået hug for at være miljøskadende. Heldigvis findes der brændeovne, som er CO2 neutrale. Så kan du stadig nyde hyggen fra en brændeovn, med god samvittighed. Den miljøvenlige brændeovn kaldes en træpille ovn. Så det gælder bare om at skifte den gamle miljøskadende brændeovn ud med denne her træpille ovn. Du kan finde din nye brændeovn på nettet, eller i en en fysisk butik. Det kan betale sig at kigge lidt rundt på nettet, og finde de gode tilbud. Hvis du blot tager det første og det bedste, risikere du at komme hjem med et dårligt tilbud. Du kan med fordel bruge prissammenlignings hjemmesider. De kan hjælpe dig med at lokalisere de billigste produkter, og de bedste tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *