Sådan sikrer du dit hjem og din bil, før du tager på naturferie

pp15

Ferie er helt fantastisk. Og det er endnu mere fantastisk, hvis ferien skal foregå i naturen i rolige omgivelser, frisk luft, masser af grønt og skønne natur- og dyreoplevelser. Men det kan slå enhver dejlig følelse ned, hvis du kommer hjem til et hus, hvor der har været ubudne gæster. 

Og hvis I har taget bilen på ferie, kan du i den grad få humøret spoleret midt i det hele, hvis der har været indbrudstyve i bilen. 

sikkerhed

Sikr din bil

Det ligger i sagens natur, at du naturligvis altid skal huske at låse bilen efter dig. Det gælder naturligvis, fordi du derved gør det sværere for en indbrudstyv at stjæle effekter i bilen, men derudover vil forsikringsselskabet typisk heller ikke dække tyveriet, hvis ikke bilen har været låst.

Derudover kan det være en god idé at have en alarm på bilen, så tyven bliver forskrækket, hvis han forsøger det mindste på at åbne den. Allerede alarmens bimlende larm kan få de fleste tyve til at tage benene på nakken og spurte væk, og du har dermed begrænset skaden. 

Du bør også få din bil efterset af en bil låsesmed, så du er sikker på, at låsen i bilen er så god og sikker som overhovedet muligt. Bil låsesmede ved nemlig om nogen, hvor nemt det kan være at komme ind i en bil, og hvordan du kan gøre det sværere for tyven.

Endelig bør du undlade at have værdigenstande liggende i bilen, idet forsikringsselskaberne faktisk ofte undtager en række værdifulde ting fra dækning, når der er tale om indbrud i en bil.

Sikr dit hjem

Når du drager afsted på ferie, er det rarest ikke at skulle tænke på, om dit hjem er sikkert. Og der er en række lette løsninger, der kan sikre dig ro i maven. Det oplagte er naturligvis både videoovervågning og alarmsystem, men du kan også gøre en masse mindre ting. Antag en låsesmed til at komme ud og se alle dine låse og dine vinduessikringer igennem. Så får du lynhurtigt et bud på, hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer knapt så godt i dit hjem, når det kommer til sikring mod indbrud. 

Sørg også for at gemme værdigenstande væk i for eksempel et pengeskab, og lad være med at lade for eksempel tablets eller bærbare computere ligge i vindueskarmen, hvor de er lette at snuppe for en indbrudstyv.

låsesmed

Snyd indbrudstyven

Endelig er der en masse ting, du kan gør for at snyde en eventuel indbrudstyv, mens du er på ferie. Selvom du er langt væk og har bilen med, kan du alliere dig med en nabo, der parkerer sin bil i din indkørsel hver dag, mens du er væk. Så ser det ud som om, at der er nogen hjemme. Få også selvsamme nabo til at tømme postkassen hver dag, da det også indikerer, at der er nogen hjemme.

Derudover er det en god idé at sætte timer på lyset indenfor, ligesom det kan være en god idé at have bevægelsesstyret lys udenfor. Så er det også nemmere for naboen at holde øje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *