Sådan passer du på både dig selv og naturen

pp15

Det er vigtigt at passe på både sig selv og naturen. Mange mennesker er rigtigt interesserede i hvordan de kan minimere deres eget kulstoffodaftryk på verden, og derved reducere klimaforandring, med mere. Det er også blevet en god trend at samle skrald op i by-og naturområder. Der er så mange miljømæssige ting at tænke på i hverdagen, men man skal også huske at afbalancere lidt og gøre noget god for sig selv en gang imellem. Man kan også sagtens forkæle sig selv en smule, uden at drive rovdrift på naturen og miljøet.

Få god og miljøvenlig hudbehandling

Når man vil gøre noget godt for sig selv, er det vigtigt at huske at man ikke behøver at forbruge en hel masse. Man kan forkæle sig selv med forskellige oplevelser, og det kan være noget så simpelt som at få behandlet sin hud, eller at tage ud og gå i skoven. Disse er begge gode muligheder for at komme ud og opleve noget dejligt, som går lidt ud over det sædvanlige, uden at man får dårlig miljø-samvittighed. Få for eksempel en skinbooster behandling, som gør din hud glattere og mere ungdommelig. Forkæl dig selv med en god hudbehandling, i stedet for at forbruge mange ressourcekrævende ting.

Dan en mere skraldefattig hverdag

Når man ønsker at passe på miljøet for sig selv og sine nærmeste, er det en rigtig god ide at prøve at leve uden at producere for meget skrald. Det er ikke nogen hæmmelighed at danskere smider en hel masse ting i løbet af året. Det er især omkring forbrugsfesterne såsom julemånederne, at vi laver en masse madspild samt udsmidning af eksempelvis gavepapir og lignende. Prøv igennem året at hoppe lidt med på den populære ’waste-free’ trend, som handler om at reducere sin skraldeproduktion så meget som muligt.

Spis sundt og bæredygtigt

En rigtig god måde at passe på sig selv og miljøet er, at spise både sundt og bæredygtigt. Ved at spise sundt, hjælper man sig selv til at få bedre energi og overskud igennem dagen, og ved at vælge bæredygtig mad, reducerer man sit klimaaftryk. Igennem de seneste år har der været stort fokus i medierne på, hvordan vores madvaner påvirker miljøet og klimaet.

En god måde at spise mere bæredygtigt er, at vælge økologi frem for konventionelt opdyrket mad. Det er både sundt for dig og naturen med god og økologisk mad, som forstyrrer økosystemerne mindst muligt. Du kan for eksempel også prøve at spise mindre kød. Vælg for eksempel vegetarisk mad en gang om ugen, så du reducerer dit ressourceforbrug. Der er mange gode måder at gøre det til en vane, at passe på både sig selv og naturen, uden at skulle føle at man går glip af noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *