Sådan holder du dig glad i vintermånederne

pp15

Når det bliver vinter i Danmark, så bliver det for alvor vinter. Dagene er korte, vejret er koldt, og mørket bliver tungere og tungere. På trods af utallige vitaminpiller og hvad der ellers findes af gode tiltag, er det næsten umuligt at holde humøret højt i sådanne omstændigheder. Derfor oplever rigtig mange danskere også, at de på den ene eller den anden måde lider af en vinterdepression. Deres humør er bare ikke, hvad det har været. Rent biologisk kan det overvejende tilskrives manglen på naturligt sollys, men det kan være svært at ændre på. 

pokerchips

Gå en tur 

Alligevel er der nogle tiltag, man kan gøre brug af, hvis man ønsker at tage kampen op mod den allestedsnærværende vinterdepression. Det kan for eksempel være enormt givtigt at tage en gåtur i naturen. Så kan det godt være, at man skal have adskillige lag tøj, hue og vanter på, men der er et eller andet hyggeligt og opmuntrende i at gå en tur i naturen. Det er sådan set uanset hvilken tid på året det så er. På trods af mørket er naturen også usigeligt smuk om vinteren, hvor der ofte ligger et lille lag frost, hvor end man går, og hvor ens ånde hænger lang tid i luften.  

Endnu bedre er det selvfølgelig, hvis man kan få lokket et andet menneske med ud på gåtur, så man har nogen at dele al den flotte natur med. Ydermere er en gåtur faktisk en oplagt mulighed for at dele liv med et andet menneske. Man kan gå og snakke om løst og fast, men stilhed er heller ikke akavet, fordi man har noget ret konkret at tage sig til, når man ikke snakker. 

Smukkeser dig 

En anden måde at holde vinterdepressionen for stangen er ved at gøre lidt mere ud af sig selv. Det kan man gøre på mange forskellige måder, og langt de fleste kan tages i brug, hvad end man er mand eller kvinde. Man kan for eksempel forkæle sig selv med et nyt stykke tøj, som man har haft kig på længe, eller man kan bare bruge lidt mere tid om morgenen på at bestemme sit outfit, så man er helt og aldeles tilfreds.  

Det kan også være, at det er nok for en, hvis man får lavet en ny smart frisure, eller hvis man får lavet negle. I alle tilfælde vil det kunne styrke din selvtillid, hvis du rent faktisk tror på, at du ser godt ud. Mennesker der ved at de ser godt ud har bare en helt anden selvsikker aura omkring sig. Det vil du kunne udnytte til at holde vinterdepressionen væk, men det er faktisk noget, som mennesker omkring dig vil kunne mærke hele året rundt. 

Loeb

Dyrk motion 

Slutteligt kan du også vælge at dyrke motion. Overraskende få voksne danskere er faktisk aktive hver eneste dag, og mange undgår det simpelthen med undskyldningen, at de ikke har tid eller mulighed. I langt de fleste tilfælde er sandheden dog, at de ikke har lyst, fordi de endnu ikke har se det fulde potentiale, som træning kan give dem. Det at træne har nemlig langt fra kun fysisk sundhed for øje. De fleste træner i mindst lige så høj grad med deres mentale sundhed for øje. De oplever nemlig, at deres hoved bliver klarere efter en god gang motion, og deres humør oplever også forbedringer. Rent biologisk bliver der nemlig udsendt et nydelseshormon, når man er færdig med at motionere. Hvis du også godt kunne tænke dig at komme i gang med at motionere, så bør du gøre det så nemt for dig selv som overhovedet muligt. Du kan for eksempel anskaffe dig en såkaldt crosstrainer, der kan stå i stuen. Du kan læse mere om crosstraineren på crosstrainerguiden.dk. Når den står i hjemmet, gør det dog betragteligt nemmere at komme i gang. Der er ingen dårlige undskyldninger og ingen vinterdepression.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *