Sådan får dit barn større livsglæde og ægte nærvær

pp15

Som forældre ønsker vi altid kun vores børn det bedste i livet. Vi vil se vores børn glade, tilfredse, sunde og trivende.

Selvom forældre har en stor indflydelse på deres børn, kan de ikke kontrollere alting i barnets liv, hvilket fra tid til anden kan være svært at indse. Men selvom man ikke altid kan skærme sit barn fra verden, findes der flere ting, som forældre kan gøre for at støtte deres børns opvækst og udvikling positivt.

Forældrenes ansvar

Som forældre har vi ikke blot en direkte mulighed for at præge vores børns liv, men vi har også i høj grad et stort ansvar, der skal omgås forsvarligt.

Vi kan allerede i en tidlig alder starte med at udføre bestemte ritualer og øvelser i hverdagen, der kan være med til at guide barnet i en mere selvsikker og åben retning. Det handler især om at bruge de rigtige ord og vendinger, idet disse vil sætte sig fast i barnets ordforråd og præge dets verdensopfattelse. Som forældre er det derfor vigtigt at tænke sig om en ekstra gang, før ord som “tøse-fornærmet” eller andet nedværdigende benyttes i nærheden af barnet. Ved at bruge neutralt og nuanceret sprog, samt korrekte betegnelser, kan børn lære at begive sig i verden på en medborgerlig og udadvendt måde, der vil gavne dem socialt.

Børnerytmik

Også den rigtige bevægelse og rytmik i en tidlig alder kan betyde utrolig meget for børns udvikling og trivsel. Børnerytmik er en af metoderne, der findes, til at styrke børns kropsbevidsthed og selvsikkerhed. Børnerytmik er beregnet til børn i alderen 3-5 år og kan især gøre underværker for børns udvikling af fin- og grovmotorik. Ved at benytte sig af sang og musik udvikler børn deres rytmesans og følger instinktive bevægelser, som styrker alle deres sanser. Dette medfører, at de lærer deres kroppe bedre at kende og lærer at improvisere til musikken.

Derudover kan børn møde jævnaldrende igennem børnerytmik, og på den måde styrke deres sociale kompetencer. Alt dette kan medvirke til, at børnene får et stærkere selvværd, mere livsglæde og et bedre forhold til deres kroppe.

Et lykkeligt liv

Især kropsbevidstheden, som er en stor del af børnerytmik, er vigtig i forhold til menneskers forhold til naturen. Ved at have det godt med os selv og vores kroppe kan vi bedre opdage alt det skønne rundt omkring os og virkelig forstå den natur, vi er omringet af. Vi skal på den måde først og fremmest eje egenskaben til at se indad, før vi kan vende blikket udad.

Selvsikre og opmærksomme børn finder ligesindede venner, de kan lege med i naturen. Her er der plads til fantasi og store tanker, som måske er blevet til under børnerytmikken. Her i naturen er der plads til at lære og bevæge sig frit, intuitivt og spontant – ligesom i børnerytmikken.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *