Så er der snart jul igen

pp15

Det er helt umuligt, ikke at lægge mærke til det når julen nærmer sig. Butikkerne vil i hvert fald minde os om det i rigtig god tid. Straks efter Halloween tingene er ryddet af vejen, bliver der pyntet op til jul. Men det er heller ikke forkert.

Alt for mange køber julegaver i sidste øjeblik. Det bliver ofte til gaver som gives alene, fordi det er noget man skal, til jul. At finde et eller andet på tanken kl. 20.30 på juleaften udtrykker ikke ligefrem det man kalder julens ånd.

Det skal være en fornøjelse at give julegaver til ens kære, ikke en forpligtelse. Og det kan det også være, hvis du tager dig god tid til det. Så hvorfor ikke starte med det samme, nu og her?

Gaver skal være individuelle

En god gave giver glade hele to gange. Det giver glade at give den, og det giver glade at få den. Og du kan også få en del forventningsglæde ud af det, hvis du tænker dig godt om, hvad du vil give.

Børn elsker at skrive ønskesedler og forventer at få deres ønsker opfyldt. Eller i hvert fald nogle af dem. For børn er det, at skrive en ønskeseddel til julemanden noget af det allervigtigste ved jul. Det bidrager også til spænding i flere uger op til juleaften.

Mange vokse vil hellere overraskes. De løfter måske nogle ideer om hvad de ville glæde sig over, men detaljerede ønskesedler er mest for børn. Som voksen er vi jo vant til, selv at købe de ting vi ønsker og eller har brug for. Det er også den eneste måde hvordan du kan være sikker på, at du får det du vil.

De fleste voksne foretrækker nok det man kunne kalde en ”kvalificeret overraskelse”.

Tænk dig ind i den anden person

Med ”kvalificeret” menes her et realistisk bud på hvad den anden vil få glæde af. Det kræver selvfølgelig at du kender denne person relativ godt. Så prøv at tænke dig ind i den person du vil give en julegave: hvad er det han/hun elsker, hvilke hobbier, interesser eller præferencer har hun/han?

Julegaver handler ikke først og fremmest om nytteværdi. En julegave er mest et udtryk for værdsættelse. Du giver en gave for at vise at du holder af den anden. Men på den anden side er det ikke særlig sjovt med gaver som slet ingen nytteværdi har. Så det er lidt af en kunst, at finde en god julegave.

Fastlæg budgettet

Det er en god ide at starte med de hårde fakta. Gaver koster penge. Hvor stort et budget har du til julegaver? Du kan lægge ud med et samlet budget: så og så mange penge har du i alt råd til at bruge på julegaver. Budgetlægning hjælper dig også med, at du ikke bruger flere penge end du ønsker eller har råd til.

Det næste skridt kunne være at du laver grupper. Hvor mange penge vil du bruge på gaver til kæresten, til familiemedlemmer, nære venner, bekendte og kolleger? De fleste har rammer for dette. Sørg også for at gaven geografisk er hvor modtageren kan bruge den – så bor personen i Køge så brug seo Køge til at finde en seværdighed eller gave i Køge.

Og find så den rette gave til hver modtager

Når du har styr på økonomien er det sidste skridt at finde de rigtige gaver til hver modtager. Til fritidstypen kunne en naturoplevelse være den perfekte gave. Der findes fine oplevelsesgaver i alle prisklasser. Har du en ven eller kæreste der driver websider, kunne du overveje at give en professionel søgemaskine optimering i gave. Det ville gøre underværker for websidens effektivitet og omsætning.

Hvis du planlægger og organiserer julegaverne får du selv meget mere ud af det.

Faktisk passer det ikke helt med, at gode julegaver giver dobbelt glæde. Det er nemlig tredobbelt.

  1. du glæder dig over at give en gave
  2. modtageren glæder sig over at få en god gave
  3. du glæder dig over at modtageren glæder sig over gaven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *