3 retter du kan lave i en stegeso

pp15

En stegeso er en et populært madlavningsredskab, fordi den kan gøre det nemt at lave enormt lækker mad. Retter, som kan synes komplicerede, bliver pludselig lette at lave med hjælp fra det smarte køkkenredskab. Men mange ejer måske en stegeso uden helt at vide, hvordan man skal bruge den, eller hvor mange lækre retter man egentlig kan lave med den. Derfor står den måske hen i et køkkenskab uden at blive brugt så meget, som den burde. Her får du derfor 3 idéer til lækre retter, du kan lave i en stegeso. 

Laks

Kylling med rodfrugter

En kylling er måske en af de mest populære ting at tilberede i en stegeso. Det skyldes, at måden varmen fordeles i stegesoen ikke alene giver mulighed for at få rigtig lækkert og saftigt kød, men næsten er en garanti for et godt resultat. Tilbered eksempelvis en hel kylling med et skvæt vin eller bouillon sammen med forskellige rodfrugter skåret i mundrette stykker. Det er helt simpelt og utroligt lækker

Laks med asparges

Også fisk kan blive rigtig lækkert, hvis det tilberedes i en stegeso. Stegesøer har den fordel, at de fordeler varmen på en unik måde, der giver et saftigt og mørt resultat. Som oftest skal man regne med en forholdsvis lang tilberedningstid, når man laver mad med en stegeso, men til gengæld er det meget enkelt at tilberede mad på denne måde.

Prøv eksempelvis at lave laks med citron i din stegeso. Kombiner en lakseside med citron, forårsløg, asparges, hvidløg og lidt hvidvinseddike og få et rigtig lækkert resultat med en lækker saftig laks fyldt med smag.

Lam

Lam i stegeso

Et stykke kød som eksempelvis lam kan også have rigtig meget gavn af at blive tilberedt i en stegeso. Har du ofte svært ved at få dit kød mørt, er dette helt klart en tilberedningsmetode, der er værd at afprøve, fordi du næsten er garanteret et godt og saftigt resultat.

Prøv for eksempel en lækker citronmarineret lammekølle. Lad lammekøllen i stegesoen få selskab af citron, lime, hvidvin, hvidløg, løg, porre og gulerødder, og lad lammekødet ligge og hygge sig i ovnen til det er mørt og saftigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *