Er du gravid og døjer med morgenkvalme? Få 3 råd til at komme igennem kvalmen

pp15

Morgenkvalme er ofte et tidligt tegn på graviditet. Det er derfor ofte med blandede følelser, at de kommende mødre må rende ud på badeværelset flere gange om dagen, da kvalmen er tegn på, at der gemmer sig en lille en i maven, men samtidig er det også et ubehageligt symptom på graviditeten. 

Det er forskelligt, hvor meget man mærker til kvalmen fra kvinde til kvinde. Føler man sig ramt af den findes der en række måder, hvorpå man kan afhjælpe kvalmen lidt. Læs med herunder og få 3 råd til hvordan du kommer lidt nemmere igennem morgenkvalmen. 

Mor og børn

1.Spis mange små portioner igennem dagen 

Når man har svært ved at holde noget i sig, så kan en måde at få lidt næring i kroppen være at spise mange små portioner i løbet af dagen i stedet for at spise de almindelige, større måltider. Din mave skal dermed ikke fordøje så meget mad ad gangen.   

Kvalmen bliver også nemmere aktiveret, når du bevæger dig. Det kan derfor være godt at starte dagen med at få serveret morgenmad i sengen af din partner. Her kan du f.eks. starte med at spise nogle kiks eller mandler, og så se om du kan holde dette nede. 

2. Prøv akupunktur eller zoneterapi

Nogle fødesteder tilbyder de gravide akupunktur eller zoneterapi mod kvalme. Du kan evt. spørge din jordemoder om disse behandlinger eller ringe direkte til fødestedet, hvis du ikke ved, hvorvidt du har mulighed for at få dem. 

Du kan også prøve at bruge et akupressur armbånd, som du nemt og hurtigt kan købe på dit lokale apotek. Dette elastiske armbånd skal du blot tage om håndleddet, hvor armbåndet vil sidde og trykke ind på et specielt område ved håndleddet, som er et akupunkturpunkt mod kvalme.   

Hvis du vil vide mere om, hvordan du får en nemmere graviditet, så kan du finde flere informationer hos Gravid.dk: Gode råd til den sunde graviditet. 

Kvalme tidligt i graviditeten

3. Undgå lugten af mad

Når man er gravid, så kan man blive ekstremt følsom over for lugte – og dette gælder også lugten af mad. Lugten af forskellige madvarer kan være med til at forøge kvalmen, så den bedste måde at undgå dette er ved at holde sig væk fra lugten af mad. 

Derfor kan det blive nødvendigt at sende din partner ud i køkkenet for at lave mad og evt. for åbne vinduer, indtil kvalmen i løbet af graviditeten gerne skulle aftage. 

Det er dog også en god idé at undgå meget fedtet og krydret mad, da det kan skabe ekstra mavesyre, hvilket også kan være med til at fremkalde kvalmen. Hvis du oplever sure opstød, så kan du også købe syreneutraliserende lægemidler på apoteket. 

Hvis disse råd ikke hjælper på kvalmen, eller hvis kvalmen fortsætter igennem en større del af din graviditet end blot de første par måneder, så er det en god idé at kontakte din læge, så vedkommende kan hjælpe dig med at finde en løsning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *