Pas på naturens ressourcer ved korrekt opbevaring af mad

pp15

Det er vigtigt at vi passer på vores natur og selvom det kan virke til at være et stort problem, så er det godt at gøre selv små justeringer i hverdagen. Dette kunne for eksempel være at overveje om man opbevarer fødevarer korrekt derhjemme, så man mindsker sit madspild.

Tørvarer i lufttætte beholdere

Når det kommer til ens tørvarer, som for eksempel mel, havregryn eller sukker, skal disse opbevares i lufttætte beholdere. Disse skal gerne placeres så de kan stå tørt og mørkt.

Nogle vælge at bruge forksellige beholdere i glas til dette opbevaring af deres tørvarer. Det kan der være flere fordel ved. For det første kan man nemt danne sig et overblik over hvad man har, da det ikke er nødvendigt at åbne en masse kasser og bokse for at se hvad de indeholder. På den måde kan man undgå at komme til at købe double af ting man allerede har og derved undgå spild hvis man ikke kan få det brugt inden det bliver for gammelt. Derudover undgår man også pludseligt at opdage at man er løbet tør for en vigtig ingrediens, midt i madlavningen. For det andet kan man, hvis man prøver at leve så naturligt som muligt og vil begrænse sit plastik forbrug, tage disse beholdere med sig ned i emballage fri butikker. Det kan gøre skridtet mod en grønnere hverdag nemmere, når man allerede har beholderne derhjemme.

Put vinen i vinkøleskabet

Går man meget op i god vin, findes der ikke noget mere nedslående, end når man finder ud af at en af ens flasker er blevet dårlig på grund af forkert opbevaring. Af den grund kan det være en god ide at investere i et vinkøleskab. Når man har et vinkøleskab kan man sikre sig at flaskerne opbevares ved den rette temperatur, at luftfugtigheden er passende og at de ikke udsættes for lys. Det er klart at man ikke kan bruge et vinkøleskab til opbevaring af vine i mange år, men det er en god måde at sikre sig den bedste smagsoplevelse af de vine du vil drikke indenfor en overskuelig fremtid.

Desværre kan det godt blive en dyr fornøjelse at anskaffe sig et vinkøleskab, men der findes forskellige råd til hvordan du skaber luft i økonomien til et vinkøleskab. En ting er sikkert, hvis du er en vinentusiast vil du blive glad for at kunne nyde din vin bed den nemt rigtige temperatur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *