Tag på tur i naturen

pp15

Der findes utroligt meget flot natur rundt omkring i verden. Men der er også rigtig meget flot natur i Danmark. Så hvorfor ikke holde din næste ferie inden for Danmarks grænser? Eller tage på en weekend- eller endagsudflugt i vores smukke land?

Hvis du holder din ferie herhjemme, bidrager du ikke til den globale opvarmning med en flyvetur. En ferie i naturen er ikke bare i naturen, men også for naturen. Du kan passe på naturen, imens du nyder den.

Der er flere muligheder for en naturferie i Danmark:

Sejlbåd på vandet

Tag i skoven

Vi har masser af skove af forskellig slags og størrelse her i landet. I mange af dem er der endda indrettet lejrpladser, hvor man kan tænde bål og sætte telt op. Nogle steder kan du også finde bivuaker, hytter eller lignende, som du kan booke på forhånd, så du er sikker på at have et sted at sove.

I skoven kan du være heldig at se vilde dyr. Du kan finde svampe og planter alt efter årstiden. Du kan prøve at artsbestemme træerne eller bare nyde roen og freden.

En tur på eller i vand 

Du kan tage på tur på vandet. Har du ikke selv båd, kan du leje en. Du kan også kombinere teltturen på land med lidt kajak- eller kanosejlads. Kan du lide at spise fisk, kan du selv fange dem.

En sejlerferie kan give en række helt unikke oplevelser. At befinde sig på vandet i længere tid er en oplevelse, der er god at have i rygsækken. Sejlturen kan oven i købet føre til nogle besøg på spændende danske småøer.

Vil du hellere under vandet, kan du tage på svømme- og dykkerferie eller på undervandsjagt.

Fiskeudstyr

Tag på tur i din egen have 

Skal det være ekstra tæt på, kan du selvfølgelig også tage på ferie i din egen have. Er du heldig at have en stor have, kan det være en spændende oplevelse at få bygget en bivuak og sove udendørs i en periode.

Hav det rigtige udstyr

Ligegyldigt om du tager på tur i skoven, på vandet eller i din egen have bliver det sjovere, hvis du har det rigtige udstyr med. Det kan godt betale sig at investere i kvalitetsudstyr, når du skal bruge det meget.

I skoven får du brug for et par gode sko og noget praktisk tøj, udstyr til madlavning og udstyr til overnatning. På og i vandet skal du enten bruge redningsvest eller våddragt og noget godt fiskeudstyr. Vil du overnatte i din egen have, skal den først indrettes til det. Der skal bygges en bivuak eller sættes et telt op.

Uanset hvilket område i naturen, du tager på tur i, kræver det noget udstyr. Før du skal af sted første gang har du det nok ikke liggende. Hvis du forbereder dig i god tid, kan du ønske dig det, du skal bruge, til fødselsdage og jul. Du kan også selv spare op. Begge dele er dog langsommelige. Skal det gå lidt hurtigere, kan du finde et sted du kan låne penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *