Det skal du tænke over inden du tager på overlevelsestur i naturen

pp15

Skal du snart på en overlevelsestur i naturen? Uanset om det er første gang, du skal på en sådan tur, eller om du er erfaren indenfor området, er der stadig en del ting, man bør tænke over for at passe bedre på sig selv – for man ved jo aldrig. hvad der kan ske i naturen.

Man skal jo tænke over, at en overlevelsestur ikke “bare” er noget, man tager på. Det kan faktisk være rigtig hårdt og omfattende. Hvis turen er lang, skal man også sørge for at have det rette gear med, så man har bedre mulighed for at klare sig godt. Og så skader det heller ikke, hvis man har noget dejligt at komme hjem til. 

Her kan du læse mere om nogle af de ting, du bør tænke over, inden du tager på en overlevelsestur i naturen.

Overlevelsesture er ikke for alle

Når man skal på overlevelsestur, kræver det både, at man er klar fysisk og mentalt. Hvis du skal på en længere tur i noget lidt vanskeligt terræn, kan det godt gå hen og blive meget hårdt for kroppen, så det skal man være klar over – både så man eventuelt kan træne kroppen lidt op, men også så man ikke får et kæmpe chok over, hvordan det egentlig er.

Derudover bør man også forberede sig mentalt. Overlevelsesture er ikke for alle, og selvom man umiddelbart tænker “det gør jeg da bare”, så aner man ikke, hvor hårdt det faktisk kan være, før man står i det. 

Selvom at det kan være enormt terapeutisk at bruge lang tid i naturen, kan det godt være lidt anderledes, når der er tale om en overlevelsestur, for her handler det jo netop om at overleve. Og det kan faktisk godt være lidt svært for sindet at tænke i disse baner, da man er vant til, at der er mad, når man er sulten og en varm seng, når man er træt.

Medbring det rette udstyr

For at få så vellykket en tur som muligt, er det også en god ide at medbringe lidt udstyr. Alt afhængig af hvor overlevelsesturen skal gennemføres, vil det også være forskelligt udstyr, der vil give mening at bruge. 

Man bør dog altid prioritere ordentligt tøj og fodtøj, som kan holde kulde, vind og vand ude, et trangiasæt er heller ikke nogen tosset ide, og så er det også altid smart at medbringe udstyr som kniv, reb og remedier til at tænde på. Og sådan kunne man fortsætte.

Mand i naturen

Sørg for at du har et dejligt, varmt hus at komme tilbage til

Hvis du helt ud af det blå beslutter dig for, at du vil tidligere hjem fra overlevelsesturen, fordi det blev for koldt eller lignende, er det rigtig vigtigt, at man har et dejligt og varmt hus at komme hjem til. 

Dårlig timing og andre uheldigheder kan dog have gjort, at hverken strøm eller varme virker i dit hus. Det er ikke super smart, når det eneste, man har brug for, er en dejlig stue og et varmt bad. Heldigvis er der en døgnvagt elektriker i Næstved, Greve og Køge og mange andre byer, så hvis uheldet rammer, er det ikke helt håbløst.

besøg LJ Electric og se om det ikke nok skulle være muligt at sørge for, at huset altid er godt opvarmet, når du kommer hjem fra en lang, kold og dejlig overlevelsestur – uanset om det er akut eller ej.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *