Bliv ornitolog – og en succesfuld en af slagsen

pp15

Har du altid haft en forkærlighed for naturen og elsket at observere fuglelivet omkring dig? Så kan det være, at du skal overveje at blive ornitolog. Det er nemlig den afdeling af zoologiske studier, som beskæftiger sig med fuglenes liv, lige fra deres færden og adfærd, til evolution og artsdannelser.

Men du behøver ikke at være forsker, biolog eller zoolog, for at blive en succesfuld ornitolog.

Der findes mange former for ornitologer

Det er heldigvis sådan, at man godt kan blive en ornitolog, selvom man ikke nødvendigvis påtænker at benytte sine observationer af fuglenes liv til forskning. Hvis du blot er fascineret af fugle, så kan du sagtens nøjes med blot at observere dem, og eventuel fortælle andre nysgerrige fugleinteresserede om det du har set og lært.

ornitolog-i-skoven

Er du mere hardcore, har du naturligvis også muligheden for at tage en biologisk uddannelse med speciale i ornitologien. Her uddanner du dig med henblik på at arbejde med fugle i form af forskning, bevarelse og opdagelse.

Er du hverken i den lidt lette ende, hvor du blot er fritids-ornitolog eller i den mere alvorlige ende, hvor du hver dag arbejder med forskning af fugle og deres liv? Så kan det være, at du skal overveje en uddannelse som naturguide. Her lærer du at formidle naturen til andre på en pædagogisk måde – dermed kan du dyrke din passion for fugle, ved at lære andre om fuglenes liv og historie.

Bliv uddannet fugleguide

Det er faktisk sådan, at Nationalpark Vadehavet har et decideret kursus, som er målrettet dig, der gerne vil være fugleguide. Og hvilket mere oplagt sted at lære alt om fugle, og senere lære fra sig om fugle, end Vadehavet?

Vadehavet er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Det er de blandt andet på grund af den enorme biodiversitet og den flotte natur, som man finder i det store område.

Og det er altså ikke kun os mennesker, som er fascineret af naturen i og omkring Vadehavet. Også fuglene, er særdeles glade for at komme dertil. Faktisk er det sådan, at der årligt strømmer op mod 15 millioner trækfugle til området. For dem er Vadehavet en tiltrængt pause, når du flyver nordpå for at yngle – og når de flyver sydpå igen, når ungerne er klar til rejsen.

Så bliv uddannet fugleguide og dyrk din fugleinteresse professionelt. Glem ikke at supplere dit job med en billig a-kasse – dermed er du sikret, hvis du en dag skulle stå uden job.

 

naturen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *