Online inspiration til naturoplevelser

pp15

Der findes et utal af skønne naturoplevelser alle vegne. Selv vores eget lille land har mange flere dejlige og unikke pletter, end de fleste når at opleve i løbet af et langt liv.

Mange af stederne kender vi, men der ligger endnu flere naturperler rundt omkring i hele landet, som kun de færreste kender til. Det er en skam, og man burde gøre opmærksom på deres eksistens, så flere kan få glæde af dem.

Måske kunne man over tid skabe et fælles katalog over de mange store og små naturlige scenarier, der fortjener et besøg. 

Det store fælles katalog

Hvis man forestiller sig, at man oprettede en hjemmeside, hvor alle kunne bidrage med naturoplevelser og anmeldelser – eller bare et lille vink om, at der findes en seværdig natur her og der. Med tiden kunne det blive et enestående online katalog, som borgerne selv har kreeret.

Det behøver ikke at være en dyr og glamourøs professionel hjemmeside, meget mindre kan gøre det. Det handler jo i bund og grund bare om at give god inspiration til andre, når man har oplevet noget helt særligt i naturen.

Et par billeder, en kort beskrivelse og en adresse er rigeligt til at inspirere andre til at gøre turen efter.

Vinterlandskab

De allerede eksisterende hjemmesider

Mange af vores mest kendte turistattraktioner har deres egne hjemmesider. Det gælder også for mange af naturområderne, og det er typisk de største og mest kendte, der har det. Det kan være steder som for eksempel: Møns Klint, Himmelbjerget, Nationalpark Thy og så videre.

Kigger du på de respektive hjemmesider, så kan du få god inspiration til at besøge de pågældende steder, og du får et godt indtryk af, hvad du kan forvente at opleve. Selv om sådan en online tur aldrig kan erstatte den ægte oplevelse, så kan det alligevel give noget.

Er du en ørn til hjemmesider?

Hvis du selv har et stort talent for at lave hjemmesider, så kan du måske godt falde over nogen, der kunne trænge til at blive optimeret. Det kan være, siden ser lidt forsømt ud. Det kan være, at den ikke er gjort mobilvenlig eller andet, der gør, at du kunne forbedre den markant.

Det kan også være, at du synes, at en naturoplevelse kunne have brug for at få en hjemmeside. I alle tilfælde kunne du kontakte stederne og tilbyde din online ekspertise. For mange er det ikke et felt, der bliver prioriteret særlig højt. Det er så her, du kommer ind i billedet.

Hvis flere mennesker bliver inspireret til at komme på besøg, så vil stedet jo få flere gæster, og det er de fleste interesseret i.

Naturoplevelser året rundt

Mange vælger at opsøge naturoplevelser i løbet af sommeren. Men dels er sommeren kort her i landet, og dels præsenterer naturen sig mindst lige så smukt på årets øvrige årstider. At se for eksempel Møns Klint i frostvejr er en ubeskrivelig smuk oplevelse. På samme måde fortjener alle naturpletter at blive beundret i enhver klædedragt. Efterårets overvældende farvepragt og forårets spæde mirakel fortjener bestemt også deres del af opmærksomheden.

Hvis vi alle sammen gør vores til, at flere mennesker kommer ud og oplever naturen på alle tider af året, så vil vi bidrage til det gode liv for mange. Naturen gør noget godt for os, og hvis vi kan inspirere hinanden til at komme ud i den, så er den en stor fælles gave til os alle sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *