Nyfanget fisk er toppen

pp15

Er du lystfisker, så forstår du dig på den unikke oplevelse, som naturen kan give dig, når du står i en både spændt og meditativ situation i time efter time med din fiskestang i hånden.

Selve naturoplevelsen og den både ydre og indre stilhed er intet mindre end guld værd. Den oplevelse kan du ikke få andre steder end netop ude i naturen, hvor du både går i et med elementerne og prøver kræfter med den.

Den meditative naturoplevelse

De gode fiskesteder

Der findes mange gode fiskesteder rundt omkring i vores vandrige land. Det kan både være ved en sø eller en å, ved en havnemole eller fra en kutter. Det kan være, at du foretrækker det ene sted frem for det andet, og det kan også være, at du holder af at skifte lidt en gang imellem.

Uanset hvor du fisker fra, og hvordan du fisker, så vil hver fisketur være helt unik. Nogle gange står du sammen med nogle fiskekammerater, andre gange står du helt for dig selv. Der er en charme ved begge dele. 

Naturen er sin egen, og den spiller en afgørende rolle i forbindelse med lystfiskeri.

Når der er bid – og fisken skal tilberedes

Når det rykker på den helt særlige måde i fiskestangen, så er der bid, og så kræver det sin lystfisker at få landet fangsten. Når det sker, så bliver det bare ikke større. 

De fleste lystfiskere sætter i særlig høj grad pris på at tilberede og at nyde fisken. En af de mest optimale måder at gøre det på er, når fisken lige er trukket op ad vandet, bålet er klar, og fisken steges direkte over bål. At sætte tænderne i sådan en delikatesse – det bliver næsten ikke større.

At fiske sammen

Tilberedning derhjemme

Hvis du har fanget flere fisk, så kan du selvfølgelig tage dem med hjem. Her er mulighederne for en mere avanceret tilberedning selvfølgelig større. Du har nok nogle yndlingsopskrifter, som du vender tilbage til af og til, men det er også spændende at afprøve nogle nye varianter.

Hvis du for eksempel har været så ekstrem heldig og dygtig at have laks med hjem, så kunne du med fordel prøve denne lækre opskrift på laks med dijonsennep og farin, som er både super lækker og nem at tilberede. 

Fisk skal aldrig have ret lang tid, derfor tager fiskeretter ofte ret kort tid at tilberede. Så bliver konsistensen lige tilpas – hverken for rå eller for tør, men lige nøjagtigt som en fisk skal være.

Laks er også en af de fiskearter, som børn oftest godt kan lide. Den er ikke alt for fiskeagtig i smagen, og benene er relativt få og nemme at sortere fra. I denne ret kan laksen erstattes af andre fiskearter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *