Nyd naturen i din egen have

pp15

Hvis du elsker at være udendørs, men ikke føler du har tid nok til at tage på udflugter, så brug din have. Der skal ofte ikke så meget til før en have bliver meget mere indbydende og kan give skønne oplevelser.

Giv din terrasse en opdatering

Det er dejligt at sidde ude på terrassen en sommeraften og nyde det gode vejr. Men måske holder du dig tilbage fra at bruge den mere end det, fordi møblerne er slidte, fliserne er grimme, eller vejret ikke altid er lunt nok. Selvom man ikke kan ændre på vejret, er der stadig meget du selv kan gøre.

En ting som virkelig kan løfte udseendet af din terrasse, er nye, flotte herregårdssten som dem du kan finde på denne side. Der er mulighed for stor variation i farver og udtryk, så du enten kan gøre haven mere moderne eller nostalgisk. Og modsat en træterrasse, slipper du her for splinter i de bare fødder.

Havemøbler er også vigtige for om man hygger sig med at sidde ude, eller ej. Du behøver ikke købe nye møbler, men kan måske nøjes med at give de gamle lidt pleje. Træmøbler kan komme til at se helt nye ud med lidt olie eller maling. Nye hynder som du enten laver selv eller køber, kan gøre det blødt og dejligt at sidde i en gammel stol.

En sidste ting som kan få dig til at sidde ude meget mere end kun på de varme dage, er en terrassevarmer og en parasol til at holde på varmen. Pynt op med kulørte lamper og pak jer ind i tæpper for ekstra hygge.

have

Tag skoven ind i haven

Hvis du elsker at være ude i skoven, så tag dine yndlingsting med hjem. Lad de store træer stå i stedet for at fælde dem, og lad buskene gro. Plant vilde blomster, og lade dine blomsterbed udvikle sig som de ville i skoven.

Du kan desuden bringe skovtursstemningen hjem ved at lave din egen bålplads. Et rigtigt lejrbål med træstubbe hele vejen rundt kan være samlingspunkt for nogle af de bedste stunder. Lav snobrød, syng sange og spil musik. Ejer du ikke allerede et instrument til lejligheden, kan du på købguitar.dk blive guidet til den helt rigtige lejrbåls-guitar.

Skoven er skøn at sove i, så hvorfor ikke tilføje den mulighed til din have? Det er nemt at slå et telt op og sove der. Et shelter er også en god mulighed for at ligge i læ, og samtidig få den friske luft og vågne til fuglesang. Der skal ikke andet til end et godt liggeunderlag og en varm sovepose for at få en god nats hvile, endda uden sin bløde seng.

Gør din have spiselig

Noget tredje som virkelig kan få dig til at elske din have, er hvis der er noget spiseligt i den. Bærbuske og -bede er hyggelige at gå på rov i om sommeren, og de er nemme at holde. Et æbletræ kan forlænge glæden ved at plukke hjemmedyrkede frugter til langt ind i efteråret.

Har du grønne fingre, bør du virkelig overveje en køkkenhave. Det er ikke kun krydderurter som kan dyrkes i sådan en, men også rabarber, gulerødder, løg, og meget mere. Det er sundt for dig selv med hjemmedyrkede grøntsager, godt for miljøet, og en god hobby som du kan have hjemme i din egen have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *