Disse hobbyer kan du dyrke uden at forurene

pp15

Der er mange måder at være CO2-neutral og naturlig på, men en af de smarte og nemme er ved at dyrke hobbyer, som ikke skader eller forurener. Der findes naturligvis mange forskellige, men her får du forslag til to, som du i hvert fald ikke går galt i byen med – så længe du tager de rette forbehold, naturligvis.

Gaming er godt for miljøet

Man hører tit om, at gaming er usundt, og at det fjerne kontakten med den virkelig verden. Det kan selvfølgelig også godt være tilfældet, hvis det overtager ens liv, men så længe dine spilvaner er sunde og begrænsede, er det faktisk en fin hobby, som ikke skader miljøet.

computer gaming

Det kræver dog, at du vælger udstyr, som er af god kvalitet, så det ikke skal skiftes ud hele tiden. Der er også bedre at reparere det, hvis det går i stykker, fremfor bare at købe noget nyt. Du kan faktisk også få både computere og andet gamer-udstyr, som er lavet af genbrugsmaterialer, så hvis du er miljøbevidst og opsøgende, er der mulighed for at gøre det ekstra godt.

Mindre kan dog også gøre det, så hvis du bare gerne vil have en god, almindelig gamer musemåtte, er det også helt i orden. Så længe du bare lige husker, at den så skal holde et godt stykke tid. Og når den engang er helt tyndslidt og skal kasseres, så sørg for at aflevere den på genbrugsstationen, så den kan blive sorteret korrekt. Det er bare meget bedre end at putte den i skraldespanden derhjemme, som i virkeligheden først og fremmest egner sig til køkkenaffald og lignende.

Jagt er helt i orden – så længe du spiser dit bytte

Det lyder måske ikke helt som noget, der er decideret godt for naturen, men det kan faktisk være fint at gå på jagt. Så længe du kun skyder de dyr, der er for mange af, selvfølgelig. På den måde er du nemlig med til at sikre en sund bestand, og så sørger du egentlig bare for, at der er orden i naturen, hvilket er en hæderlig opgave.

Dog er det ret essentielt, at du spiser eller bruger dit bytte på anden vis, for ellers er det spild af ressourcer, og samtidig kan man sige, at det strider meget imod naturlige principper at tage et liv uden grund. Heldigvis er der rigtig mange lækre retter, du kan lave af det vildt, du har skudt, og så længe du har en fryser, kan kødet holde sig rigtig længe. Ofte kan du også få en slagter til at lave kødet om til andre produkter, for eksempel en spegepølse. På den måde kan din jagt gøre, at du ikke behøver at købe så mange produkter i butikkerne, og så sparer du både penge og produktionsforurening.

Når du skal på jagt, skal du naturligvis bruge et godt gevær. Her kan du faktisk også få en del bæredygtige modeller, så hvis bare du tager dig tiden til at finde det rigtige gevær, kan du sagtens gøre selve våbenet temmelig CO2-neutralt også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *