Sådan udnytter du naturen i din have

pp15

Bruger du ikke så meget tid udenfor, som du gerne vil? Hvis du står med en sådan følelse, kan det være, at du skal gøre lidt mere ud af din have. Selvom en tur i haven ikke er det samme som at bestige et bjerg eller bruge hele dagen i en skov, er det en nem måde at få noget frisk luft og en følelse af natur på. 

Derfor bør man også gøre mere ud af sin have, så det rent faktisk er et sted, hvor man kan finde den naturlige ro, som man ofte kan have brug for i en travl hverdag. Her får du tre gode råd til, hvordan du kan udnytte naturen i din have og gøre den til et dejligere sted at være.

Græsslåmaskine

Lav en bålplads

Det er ikke altid, at man har tid og lyst til at tage hen til en skov eller en shelterplads, hver gang man har lyst til at komme tættere på naturen og lave et bål. 

Derfor kan det være en super fin ide at lave en bålplads i haven. Det kræver ikke særlig meget i forhold til, hvor meget du får ud af det. Hvis du vil lave en bålplads, behøver du egentlig kun at købe et bålfad og måske nogle træbænke – mere skal der faktisk ikke til. Du kan selvfølgelig gøre det mere eksklusivt eller holdbart hen ad vejen, men der er også noget naturligt og fedt over at holde det helt rustikt.

Vælg de rette planter

Hvis du gerne vil have, at du i haven skal forbinde dig med naturen, er det selvfølgelig også vigtigt, at der er en masse planter. Det kan variere meget, hvad man foretrækker i forhold til det grønne. Nogle kan godt lide den rustikke og naturlige stil, hvor alt vokser frit, hvor det for andre godt må være med kontrolleret – eksempelvis med flotte blomster, hække eller måske endda bunddækkeplanter. 

Der er rigtig mange fordele ved at få bunddækkeplanter i haven, da denne type plante er superflot og nem at passe. Du kan finde bunddækkeplanter på bunddaekke.dk

Blomster

En flot klippet hæk

Hvis du gerne vil have en flot og dejlig have, bør du også tænke over, hvordan du indrammer den bedst muligt. For mange er haven et sted, hvor man kan søge hen, når man lige har brug for en lille pause, og derfor er det også vigtigt med privatliv. Det kan man sikre sig ved at sørge for, at hækken altid spiller – men det kræver selvfølgelig også lidt arbejde.

Med en hækkeklipper batteri kan du hurtigt tage de værste grene og sørge for, at hækken altid ser fornuftig og flot ud – så er det også langt rarere at opholde sig i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *