Derfor skal du starte en naturklub

pp15

De fleste af os oplever en fred og ro når vi bruger tid i naturen. Det kan imidlertid være svært at komme ud og nyde naturlivet så meget som vi gerne vil, og derfor kan en naturklub være en super løsning, både for børn og voksne.

Naturen gavner dig

Ofte føler vi at vi skal langt væk for at kunne slappe af og komme til hægterne, men du behøver ikke forlade Danmark for at få fantastiske oplevelser og koble fra. Selv inden for vores egne landegrænser, findes der et utal af steder hvor du kan få en tiltrængt pause fra den hektiske hverdag. Den store variation i naturen gør at der er noget for enhver smag. Den kan være vild og utæmmet, eller rolig og imødekommende. Der er skove, marker, klipper, strande og søer. Der er fugle, krybdyr, insekter. Der er små, søde dyreunger og store, imponerende dyr. Med så meget at udforske, vil du aldrig kede dig. Du vil blive mindet om at der findes mere end din egen hverdag, og du vil føle en indre fred og ro.

Du kan gavne naturen

Jo mere tid du bruger i naturen, jo mere opmærksom vil du sikkert blive på dens velvære. Du vil opleve hvordan dyr og planter er i harmoni når de kan være i fred for menneskers konstante indgriben. Du vil også se hvilken indvirkning vores færden som mennesker har på naturen. Den triste følelse du får når du ser affald ligge i skovbunden eller langs strandbredden, kan motivere dig til selv at tænke over hvordan du håndterer affald. Lad din kærlighed til naturen vokse, og brug den kærlighed til at træffe bæredygtige valg.

Du kan få nye venner

Naturligvis kan du nyde naturen på egen hånd, men med de mange ting en travl hverdag byder på, kan det være svært at prioritere en udflugt i ny og næ. Derfor kan det være en stor hjælp at have et fællesskab med udgangspunkt i naturoplevelser. Du kan samle dine bedste venner til en udflugt eller benytte dig af muligheden for at lære nye mennesker at kende. Måske møder du den person, som ved præcis hvordan man bedst tænder et bål eller hvilke svampe i skoven du skal holde dig langt væk fra.

I bliver knyttet tættere sammen

Uanset om det er gamle eller nye venner, vil ægte oplevelser udendørs skabe stærke bånd. Det kan lære jer at samarbejde, at være rimelige over for hinandens begrænsninger, og at give plads til forskelligheder. En hård gåtur op ad en stejl klint kan give selv en mand i topform sved på panden, og få den mindre erfarne sportsudøver til at stoppe op adskillige gange. Her er der brug for gensidig forståelse og en god portion humor, og det er noget der gavner ethvert venskab.

Det behøver ikke være besværligt

Hvis du har fået lyst til at starte din egen klub, men tøver fordi du tænker det er for omstændigt, så er der hjælp at hente. Du kan gøre det nemt ved at oprette en Facebook gruppe, lave din egen hjemmeside, eller hænge et opslag op i dit lokale supermarked. Spred budskabet, fortæl dine venner om det, og skab begejstring. Fortæl lidt om dig selv, foreslå dine egne favoritsteder i naturen, og vær åben for forslag. Med blot en lille indsats kan du få rigtig mange gode oplevelser og stærke venskaber med din helt egen naturklub.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *