Naturferier – den vildeste måde at opleve naturen på

pp15

I disse klimatider er det blevet virkelig populært at tage på såkaldte naturferier – det vil sige ferier, hvor du spenderer størstedelen af tiden frit ude i naturen, og hvor størstedelen af dine oplevelser handler om naturen. Det kræver utvivlsomt, at naturen interesserer dig, og at du nyder at være i et naturligt miljø. Bortset fra dét er der ingen særlige krav eller vilkår forbundet med naturferier, og du kan sagtens selv strikke din helt egen naturferie sammen.

Personer_rejse_bjerge

Hvorfor skal du tage på naturferie?

Ferier i naturen er den ultimative måde at komme tæt på naturen på. De fleste vælger at bo umiddelbart ude i naturen, og enten have eget telt med på ryggen og slå lejr for natten, når mørket falder på, eller indlogere sig på små vandrehjem eller overnatningssteder, der ligger midt ude i ingenting. Her er du afhængig af naturen, og det kan være utroligt sundt for et moderne menneske at opleve. 

Mange overnatningssteder på naturruterne generer strøm fra naturen og får vand fra nærliggende bække og søer. Det betyder også, at du har vand og strøm, om naturen vil det. Overnatter du i telt, vil du skulle bade i det nærmeste vandfald og stege din mad over et bål, og også her er du helt afhængig af naturen.

Desuden får du oplevet de allersmukkeste og bedst bevarede naturområder, som de færreste får lov til at opleve. Det er i den forbindelse fint at lægge en generel rute fra starten, men du behøver ikke følge den slavisk. Det er typisk gennem afstikkerne, at du virkelig får en på opleveren. 

Naturferier er ikke i de billigste, og vil enten kræve en god opsparing eller et lån.

Hvor skal du tage hen?

Alle lande i verden har smuk natur, men nogle er nemmere at rejse i end andre. Danmark er ikke et dumt sted at starte, og her kan du tilmed overveje at hoppe på cyklen og opleve den danske natur fra cykelsiden. Du kan også tage til Sverige og Norge, der kan byde på en endnu smukkere naturoplevelse, end Danmark kan, da både Norge og Sverige har klippeformationer, som ingen har set mage. 

Du kan også flyve langt væk og gå på oplevelse i naturen i Vietnam. Særligt nordpå er der vanvittigt smuk natur, hvor du kan trave rundt i risterrasserne, tale med den lokale befolkning og se natur, du aldrig havde drømt om. Sri Lanka, Iran, Australien og Peru er andre gode bud på fantastiske rejsedestinationer, hvor den smukke natur er fuldstændigt usammenlignelig med noget andet, du måtte have set.

Vær dog blot opmærksom på, at det bestemt ikke er alle steder, hvor det er en god idé at sove i telt – hverken af sikkerhedsmæssige eller lovgivningsmæssige årsager. Undersøg altid din destination grundigt, inden du tager afsted. Brug eventuelt penge på at antage en lokal guide, der kan hjælpe jer rundt.

Huse_i_naturen

Hvad skal du have med?

  • Gode vandrestøvler
  • En vandflaske, der kan holde din væske kølig
  • En god og komfortabel rygsæk
  • Lommelygte
  • Vabelplaster
  • En kasket, der kan skærme dit ansigt for solen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *