Det er sundt at bruge tid i naturen

pp15

Er du også en kæmpe fan af den rå, danske natur? Det er helt fantastisk at opholde sig i naturen, og det kan man få rigtig mange fantastiske stunder ud af. Men ikke nok med det, er det faktisk også super sundt at være i naturen og udenfor generelt – og det er det både for hovedet og for kroppen.

Om du så vælger at løbe en lang tur i skoven eller ved stranden for at rense hovedet, eller om du vælger at indrette dit eget lille træningscenter i haven, har du i hvert fald god mulighed for at bruge meget tid udenfor – og det er jo det, som er det vigtigste.

Frisk luft er altid godt

Grunden til, at rigtig mange mennesker kan lide at bruge en masse tid i naturen, er selvfølgelig især på grund af den energi, som man får at at bruge tid i den lækre, friske luft.

Frisk luft er super godt for hovedet, især hvis man har en hverdag, hvor man sidder meget indenfor, og hvor man også er tilbøjelig til hurtigt at blive træt eller stresset. 

Det at komme ud i naturen og trække noget luft er altså en super god måde at få et lille afbræk fra hverdagen på, og når man først er begyndt at bruge naturen på den måde, er det faktisk meget svært at holde op igen.

Løb eller cykl i skoven

Hvis det ikke er nok for dig kun at bruge naturen til at gå en lille tur og få noget frisk luft, kan du også bruge den på en måde, hvor den føles endnu sundere – nemlig ved at dyrke motion.

Hvis du bor i nærheden af en skov, strand, park eller lignende naturområde, er det et helt oplagt sted at cykle eller løbe.

Her får du nemlig både den gode og sunde motion fra løbe- eller cykelturen, men det får også den lækre friske brise og de smukke naturbilleder med i købet – og der er altså ikke noget bedre end det. 

Aktiviteter i haven

Hvis du er heldig at have en dejlig, stor have, så har du nemt ved at komme ud i det fri og tæt på naturen, og det er bestemt noget, du skal udnytte. Du kan eksempelvis lave dit eget træningscenter ude i havet, da det både giver anledning til, at du kommer mere udenfor i din have, og selvfølgelig også at du får dyrket mere motion.

Du kan eksempelvis kigge på en god og sjov nedgravet trampolin, som både du og børnene kan bruge. Og fordelen ved en trampolin er jo, at den både er super sjov at hoppe på, men at man også får pulsen op, når man bruger den.

Den traditionelle træning

Hvis du dog er mere til træning i den klassiske forstand, og gerne vil opleve, at du hurtigt kan få sved på kroppen, skal der måske også andre ting end en trampolin ind i det udendørs træningscenter. Det kunne eksempelvis være en træningsbænk, så der kan blive løftet nogle vægte – det er op til dig, hvilken slags øvelser du gerne vil kunne lave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *