Naturen er fyldt med små bæster, der æder dig levende

pp15

Hvis du læser denne artikel, så er du en af de mange mennesker der elsker naturen. Og naturen elsker også dig. Med hud og hår, faktisk. Og også, og især elsker naturen dit blod. Faktum er, så snart du bevæger dig ud i naturen, så bliver du til et stort bjerg af dejlig mad til mange små kryb. Nogle af dem er endda så små at du ikke engang kan se dem med det blotte øje. Nogle er ganske harmløse, mens andre kan koste dig helbredet eller endda livet. Her et par eksempler.

Skovflåter elsker dit blod

Vi kender alle skovflåten. Den har to stadier der er efter dit blod. Nymferne er så bittesmå at du næsten ikke kan se dem. Deres bideværktøj må være mikroskopisk lille og din hud må for dem være så tyk som en madras for os. Alligevel klarer de det at gnave sig igennem huden indtil de finder en lille blodåre som de prøver at suge tom. Det lykkes naturligvis ikke, men de prøver i hvert fald. I voksenstadiet er en skovflåt 3-4 mm lang og kan godt ses. Men du mærker det næppe når den bider dig, fordi den sprøjter noget lokalbedøvende i bidsåret.

strand landskab

I for sig er skovflåter irriterende men ellers harmløse. Men deres bid kan klø i dagevis og værre endda, kan inficere dig med grimme og endda livstruende sygdomme. Borrelliose er en af dem. En anden er hjernehindebetændelse.

Menneskelopper findes næsten ikke mere, men hundelopper bider også

I hvert fald ikke i vores del af verden. Men derfor kan du alligevel godt opleve velsignelsen af loppebid. Hunde- og kattelopper kan ikke formere sig med hjælp af menneskeblod. Men hvis ikke de har noget bedre til rådighed takker de ikke nej til en omgang menneskeblod. Du finder dem dog ikke så meget ude i naturen, men snarere hjem os dig, hos din hund eller kat. Heldigvis findes der et udmærket loppemiddel som du kan give hunden. Så bliver ikke kun hunden fri for den irriterende plage, men også dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *