Disse danske naturområder skal du se

pp15

Vores lille Danmark er spækket med flot natur. Hvis du nyder en god udsigt ud over de blå bølger, eller den stilhed du kan finde blandt bøgetræerne i skoven, så er Danmark et rent slaraffenland for gode oplevelser for dig. Her følger nogle eksempler på steder i Danmark du som naturelsker bare skal se.

Råbjerg Mile

Råbjerg Mile befinder sig mellem Skagen og Frederikshavn, og er Danmarks største vandreklit. Det er et utroligt flot område, der består af en sandbunke, der er godt og vel 1 km både lang og bred og indeholder 4 mio. m³ sand. Besøger du milen, er du sikret et flot udsigt og en god vandretur.

naturlandskab

Rold Skov

Denne her lægger op til en flot vandretur. Rold Skov er landets flotteste skov, og bevæger sig ud over et område på 8000 ha. i Mariagerfjord. Du finder ikke en smukkere og mere betagende skovtur i hele landet, som når du bevæger dig rundt under trætoppene i Rold Skov.

Anholt

Dette lille, isolerede øsamfund er fyldt med smukt og forskelligartet natur. Der er både skov, klitter og hede at finde på Anholt, men mest bemærkelsesmæssig er nok Ørkenen, der er Europas største lavhede. Foruden den smukke natur, er det også muligt at opleve øens sælbestand helt tæt på. Sejlturen dertil tager godt og vel 3 timer, og er bestemt det hele værd.

Møns Klint

Vi kan selvfølgelig ikke lave en liste som denne, uden at inkludere Møns Klint. Som navnet afslører befinder den sig på Møns østkyst. Det er et yderst smukt og bemærkelsesværdigt landskab og Danmarks højeste klint. Det højeste sted måler den hele 128 meter.

Dyrehaven

Ikke langt nord for København finder du Dyrehaven, der er et fredfyldt naturpark perfekt egnet til gåture i det fri. Parken er fyldt med skov, søer og åbne sletter. Chancen for at støre på hjorte er meget stor, da der bor omkring 2000 vilde hjorte i parken. Dyrehaven er perfekt, hvis du har brug for lidt fred og idyl og komme væk fra storbyens larm.

Lille Vildmose

Her er der tale om rigtig natur. Lille Vildmose er landets største landfredning og dækker over mere end 7.600 hektar. Området er fyldt med moser og søer samt vidt strækkende naturområder. Stedet er især kendt for sit dyreliv. Store bestande af kronhjort og vildsvin findes i området, mens kongeørnen er kendt for at yngle der. Perfekt område for ægte natur og dertilhørende dyreliv.

kyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *