Boliginspiration: Brug naturen som en del af din boligindretning

pp15

Er du ved at indrette dit hjem, men er du løbet tør for boliginspiration? Så kan det være en god idé blot at åbne døren og gå en tur ud i det fri. Der er nemlig masser af inspiration at hente i naturen, og flere af tingene er helt gratis, som for eksempel at plukke blomster eller grene, der kan pynte i hjemmet. Du kan også lade dig inspirere af mere rustikke naturmaterialer, når du for eksempel skal vælge løsninger til et nyt køkken eller badeværelse.

Læs med i denne artikel om boliginspiration, hvis du vil lære mere om, hvordan du kan bruge naturen som en del af din boligindretning. 

vindueskarm_planter

Lad dig inspirere af naturen, når du skal indrette dit hjem

Hvis du er ved at indrette et helt nyt hjem, er du måske af og til stødt på en følelse af, at projektet kan føles en smule uoverskueligt. Denne følelse er du på ingen måde alene med, og der er ikke noget at sige til, at det kan være en stor mundfuld at skulle indrette et helt hjem. Der er mange forskellige rum, der skal tages højde for, og der er samtidig også en del længerevarende beslutninger, der skal træffes. Hvis du for eksempel er ved at få lavet nyt køkken eller badeværelse, har du højst sandsynligt haft en følelse af, at det er nødvendigt med grundige overvejelser. 

Hvis du er opfyldt af alle disse tanker, kan det af og til være nødvendigt at træde et skridt tilbage og blot betragte dit nye hjem for en stund. Det kan være svært at skulle træffe mange beslutninger på kort tid, og naturen kan således blive din hjælper, fordi du ved at gå eller cykle en tur i skoven kan give slip på alle disse tanker. På denne måde kan du altså vende tilbage til dit hjem med fornyet energi.

Vælg rustikke løsninger af naturmateriale

Det er derudover muligt at bruge naturen mere konkret i din boliginspiration. Der findes mange forskellige materialer, der bærer præg af at komme fra naturen. Måske er du tilhænger af et mere rustikt udtryk, hvor man for eksempel kan se årerne i træet. Du kan altså på denne måde bruge naturen meget konkret, når du skal udvælge dine materialer, og du kan få naturen ind i dit hjem.

Hvis du mangler boliginspiration, kan du vælge at besøge forskellige bolighuse eller boligmagasiner. Her vil du for eksempel kunne se, hvordan de mere rustikke materialer ser ud i virkeligheden. Find inspiration her, hvis du vil vide mere. 

Pynt din hjem med blomster, planter og grene

En tredje måde, hvorpå du kan bruge naturen som boliginspiration, er ved at gå en tur og plukke forskellige grene eller blomster til dit hjem. Der er ikke noget, der kan skabe en hjemlig og hyggelig stemning i hjemmet, som friske blomster eller store, flotte planter. Det giver en form for ro i hjemmet, og det er med at bringe farver ind i dit hjem.

I sommermånederne kan du selv plukke smukke buketter af markblomster, som du kan have stående i din vindueskarm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *