Bring naturen ind i indretningen

pp15

Noget af det smukkeste, der findes, er naturen. Træerne, blomsterne og dyrelivet er alle sammen fantastiske. Det er derfor også forståeligt, hvis man vil inddrage det i sin bolig. Ofte har de fleste svært ved det. Hvordan gør man det uden at det bliver for meget? 

Det handler om at finde en balancevej. Ikke mindst handler det også om at finde sin egen personlige stil. Måske er man til, at alle rummene i huset er fyldt med planter, måske er man ikke. Prøv forskellige ting af, eller skriv alle dine idéer ned. På den måde har du en idé om, hvor du skal starte. 

Vi har samlet et par tips og tricks til, hvordan du nemt kan inddrage lidt mere natur ind i din indretning.

planter_i_vindueskarm

Find det rette træmateriale

En begynderfejl kan ofte være, at man vælger det første og bedste træmateriale, man kan finde. Træ er en fantastisk måde at få inddraget noget natur i sit hjem, men det er også et meget almindeligt materiale. Derfor skal man altså lede efter den rette farve, der minder ens mest om naturen. Det vil ofte være en simpel farve, der hverken er for lys eller alt for sort. 

Træ kan naturligvis både bruges til møblerne, men også væggen eller gulvet er oplagt. Har du i forvejen trægulv, men ser det lidt trist ud, så skal der nok noget gulvafslibning til. Det får altid gulvet til at se skinnende og flot ud igen.

Planter vil give liv til rummet

Et absolut must, hvis du vil inddrage mere natur til boligen, er bestemt at inddrage nogle planter. De vil give mere liv til rummet. Det behøver ikke at være overdreven brug af planter, men tilføj hvad der kan tilføjes. 

Inden du dog begynder at købe stort ind i plantorama, kan du vælge at skitsere eller brainstorme dine idéer. Hvilken retning vil du gerne gå i? Er det den danske natur, du er inspireret af? Eller måske den mere sydlige med palmer og kaktusser? Det kan hjælpe dig i sidste ende med at træffe valget om hvilket blomster, og hvilken slags træ, du gerne vil have i din bolig. 

Hvis dit hjem trænger til lidt farver, kan du også altid forkæle dig selv med en buket eller to. Det er også muligt at tage en tur i skoven og finde de fineste blomster, hvis du ønsker et lidt mere rustikt look.

træinspireret_køkken

Også pynt er vigtigt

Det er også de små detaljer, der har betydning. Det hele skal spille sammen i en højere enhed. Derfor må du på jagt efter de rette tæpper, puder eller vaser. Hvor end det er i Lars Larsens butikker eller på et loppemarked, du finder disse, er ligegyldig. Så længe du kan få det til at passe ind i din indretning.

Husk at match især puder og tæpper med resten af rummets indretning. Hold dig til natur farverne, hvis du gerne vil have en gennemgående rød tråd. Ellers kan du blot lege lidt med farverne, eller endda vælge helt tilfældigt, hvilke pyntegenstande du skal have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *