Kom tættere på naturen med et kolonihavehus

pp15

Mens nogen ikke kan få nok af storbyens pulserende nerve og udvikling, så er andre mere til stilhed og idyl. Der findes også en helt tredje type, som nyder at bo i en storby, men som også gerne vil kunne trække sig tilbage og slappe af, når behovet melder sig.
Har du også en stor kærlighed til vores natur, så er det måske på tide, at du kommer endnu tættere på vores skønne skove, søer m.v. Det kan du f.eks. gøre ved at investere i et kolonihavehus. Ikke alle, men mange, kolonihaver er nemlig placeret i naturskønne områder.

Kan et kolonihavehus erstatte min nuværende bolig?

Nej, det kan det som udgangspunkt ikke.

I henhold til den nuværende lov, så er helårsbeboelse i kolonihavehuse ikke tilladt. Det vil derfor ikke være hensigtsmæssigt at sælge sin bolig med henblik på at skifte den ud med et kolonihavehus. 

Det er dog tilladt at bo i kolonihavehuse i sommerhalvåret og undtagelsesvis i vinterhalvåret. Derfor kan en sådan bolig være et godt alternativ til et traditionelt sommerhus, som heller ikke lægger op til helårsbeboelse. 

Hvad koster et kolonihavehus?

De færreste ejendomsmæglere er begejstrede for at få stillet dette spørgsmål.

Sagen er nemlig den, at prisen varierer rigtig meget fra gang til gang, alt efter størrelse, beliggenhed, stand og meget andet. Især beliggenheden har rigtig meget at sige i forhold til prisen. 

Der findes mange fine kolonihaver i prisklassen 50.000-200.000 kroner, men det er også muligt at anskaffe sig et endnu dyrere fritidshus. I byer som København, Kastrup, Taastrup og Århus kan man komme til at betale op til 2.000.000 kr. 

Der findes med andre ord fritidshuse i mange forskellige prisklasser, så spørgsmålet er nærmere, hvor mange penge du er villig til at investere?

Hvad koster det at låne?

Mange har den opfattelse, at det er dyrt at låne til fritidshuse, og det kan det også være. 

På nettet er der dog mulighed for at optage et billigt kolonihavelån, hvor man kan låne til en overkommelig rente. Du kan via en kolonihavelån beregner blive afklaret omkring, hvor meget det koster. Typisk kan man låne omkring 500.000 kr. online.

Har du mulighed for det, så bør du selv spytte nogle penge i puljen, så du kan nøjes med et mindre lån. For selvom det er billigt at låne, så vil egenfinansiering altid være den billigste løsning. Beslutter du dig for at låne, så vælg med fordel et lån uden krav om pantsætning. Så kan der nemlig ikke gøres udlæg i bil e.l. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *