Gode tips til når du skal købe en ny bil, som du kan komme ud i naturen med

pp15

Har du et ønske om at rejse ud og se nogle af de fantastiske naturoplevelser, som Danmark eller Europa i det hele taget har at byde på, er der knapt nogen lettere måde at komme derud end ved at køre i en bil. 

Uheldigvis er det ikke ligefrem billigt. Billån fra et finansieringsfirma eller banken er her en mulig løsning. Ved udbetalingen af lånet, kan det bruges til at købe en bil, hvad enten den er ny eller brugt. Når en bil skal blive købt, er det væsentligt at købe nogle nye dæk. Desværre er det vigtigt at udskifte dem fra tid til anden. Her kan du med fordel tage et kig på hjuldata, da disse vil sikre, at monteringen af dækkene foregår korrekt.

Bilhjul

Hvad er hjuldata?

På siden af hvert af bilens dæk kan du finde en række tal, symboler og markeringer, der fortæller noget om dækkets maksimale hastighed, maksimale belastning og dets størrelse. Disse informationer er hjuldata. Blandt de første tal, der findes på dækket, er dækstørrelsen. 

Det er meget vigtigt, at du har styr på disse tal, da de er afgørende for hvorvidt dækket passer til bilen. Både dækbredde og højde er derfor vigtigt at se nærmere på. Af andre former for hjuldata, er det værd at bringe op dækkenes hastighedsgodkendelse og belastningsindeks. Hastighedsgodkendelsen angiver, hvor stor en hastighed dækkene må køre, og belastningsindekset siger noget om, hvor stor en last de kan bære.

Penge

Sådan tager du et billån

Ved købet af en bil er det ofte tilfældet, at din bilforhandler vil tilbyde finansiering via deres samarbejdspartner. Mens du kan acceptere tilbuddet, er det nogle gange muligt at spare penge, hvis du får dit billån et andet sted fra. Medbring gerne bilforhandlerens tilbud, da du i så fald lettere kan sammenligne det med, hvad enten banken eller et online forbrugslån kan tilbyde. 

Bemærk dog, at det ikke er alle biler, som kan blive finansieret af et billån. Det er lettest at få lånet godkendt, hvis bilens alder er et sted mellem nul og fem år. For at sammenligne lånene, kig på ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. Disse viser de samlede udgifter til lånet per år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *